[wpdreams_ajaxsearchlite]

Om Praktiska Trollhättan

Praktiska Gymnasiet Trollhättan är en skola med stor gemenskap. Våra klasser gör att du som elev blir sedd av dina lärare och får den hjälp du behöver.

Vi utbildar dig för att det ska leda till jobb och tror att det du kan lära dig på en arbetsplats, ska du också få möjligheten att lära dig där. På skolan ger vi dig de teoretiska kunskaperna du behöver och ger dig chansen att pröva och öva på ditt yrke innan du går ut på APL. Vi har en bra sammanhållning mellan elever och skolans personal och månar om att stämningen på skolan ska vara öppen och välkomnande.

Lärling och Praktik

Hos oss har du minst 15 veckors praktik vilket ger dig möjlighet att komma ut på en arbetsplats, lära dig yrket och om hur villkoren för branschen ser ut. Väljer du att läsa som lärling  är hälften av din utbildning är inne på skolan och hälften ute på en APL-plats, så kallat arbetsplatsförlagt lärande.

Grundläggande högskolebehörighet

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser. Du börjar läsa de högskoleförberedande kurserna i årskurs 2 och kan då bestämma hur du vill göra. Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten, oavsett vilka kurser du väljer att läsa.

 

Ikon som ska föreställa en jordglob

Utlandspraktik

Du kan söka praktik i Italien, Spanien, Frankrike eller Tyskland genom projektet ERASMUS. Vi samarbetar bl.a. med Ferrari Racing och femstjärniga hotell i Venedig.

Ikon som föreställer ett dokument Praktiska Gymnasiet

UF

Många av våra utbildningar ger dig möjlighet att starta eget företag. Alla elever som vill läsa entreprenörskap och starta egna UF-företag kan göra det hos oss.

Ikon som ska likna en dörr som öppnas Praktiska Gymnasiet

Praktik

Hos oss har du minst 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande). Då får du testa på ditt framtida yrke på en arbetsplats.

Nyfiken på

vårt gymnasium i Trollhättan?

Klicka på knappen nedan för att se vilka spännande utbildningar som vi erbjuder hos oss på Praktiska Gymnasiet Trollhättan