[wpdreams_ajaxsearchlite]

Om Praktiska Trollhättan

Praktiska Gymnasiet Trollhättan är en skola med stor gemenskap. Våra klasser gör att du som elev blir sedd av dina lärare och får den hjälp du behöver.

Vi utbildar dig för att det ska leda till jobb och tror att det du kan lära dig på en arbetsplats, ska du också få möjligheten att lära dig där. På skolan ger vi dig de teoretiska kunskaperna du behöver och ger dig chansen att pröva och öva på ditt yrke innan du går ut på APL. Vi har en bra sammanhållning mellan elever och skolans personal och månar om att stämningen på skolan ska vara öppen och välkomnande.

Lärling och Praktik

Hos oss har du minst 15 veckors praktik vilket ger dig möjlighet att komma ut på en arbetsplats, lära dig yrket och om hur villkoren för branschen ser ut. Väljer du att läsa som lärling  är hälften av din utbildning är inne på skolan och hälften ute på en APL-plats, så kallat arbetsplatsförlagt lärande.

Möjlighet till högskolebehörighet

På Praktiska Gymnasiet Trollhättan tar du studenten med en yrkesexamen men har även möjlighet till fortsatta studier. Med det individuella valet kan din studieplan anpassas för att ge högskolebehörighet genom att välja kurser eller läsa en utökad studiekurs. Våra lärare vill hålla alla dörrar öppna för dig och hjälper dig att planera din studietid.

 

Ikon som ska föreställa en jordglob

Utlandspraktik

Du kan söka praktik i Italien, Spanien, Frankrike eller Tyskland genom projektet ERASMUS. Vi samarbetar bl.a. med Ferrari Racing och femstjärniga hotell i Venedig.

Ikon som föreställer ett dokument Praktiska Gymnasiet

UF

Många av våra utbildningar ger dig möjlighet att starta eget företag. Hos oss läser därför alla elever entreprenörskap och startar egna UF-företag.

Ikon som ska likna en dörr som öppnas Praktiska Gymnasiet

Praktik

Hos oss har du minst 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande). Då får du testa på ditt framtida yrke på en arbetsplats.

Nyfiken på

vårt gymnasium i Trollhättan?

Klicka på knappen nedan för att se vilka spännande utbildningar som vi erbjuder hos oss på Praktiska Gymnasiet Trollhättan