[wpdreams_ajaxsearchlite]
Elever och lärare snickrar

Praktiska i Trollhättan satsar på elevhälsan

Eva Petersén som är rektor på Praktiska gymnasiet Trollhättan beskriver nedan skolan. Hon berättar bland annat om deras nya lokaler och hur deras program är uppdelade med praktik.

Praktiska gymnasiet i Trollhättan är en liten skola men med en stor gemenskap. Eleverna som går här känner en gemenskap och en bra kontakt med lärarna. Skolan har en trygghet och trivsamhet där det finns stora möjligheter till stöd av mentor och elevhälsoteam. Elevhälsan är en viktig del på skolan.

Idag är lokalerna nya och fräscha där inredning av metodrum för alla program just nu pågår. Vi vill att du som elev ska få en verklighetsnära utbildning och vara redo på praktik eller som lärling. Hos oss kan du välja kurser som individuellt val för att få högskolebehörighet om du skulle vilja läsa vidare efter gymnasiet. För att ge dig den bästa möjliga utbildningen har vi gjort vård- och omsorgsprogrammet och hantverk- och frisörprogrammet som skolförlagda med 15 veckors praktik under de tre åren. De program som vi ger i lärlingsutbildning är bygg-, fordon-, handel-, naturbruk-, barn- och fritidsprogrammet. De flesta av våra program är alltså lärling, där du har 50% av utbildningen på en arbetsplats. Vilket gör att du lär dig både praktiskt och teoretiskt. Flera av programmen tillhör bristyrken, vilket gör att du har en stor chans till att få jobb efter studenten.

Alla nyheter