[wpdreams_ajaxsearchlite]

Lär känna vår nya rektor Linda

Linda Eriksson Lind är ny rektor på Praktiska Gymnasiet Trollhättan. Hon har arbetat som yrkeslärare på Hantverksprogrammet i nästan 10 år, varit biträdande rektor och förstelärare på Drottning Blanka i Trollhättan. Den sista tiden innan hon började hos oss var hon även rektor på Drottning Blanka Trollhättan.

Hur kommer det sig att du började arbeta som rektor?

Jag har sedan jag började arbeta som lärare nog alltid tänkt att jag ska vara rektor en dag, jag är en person som gillar att leda och utveckla och det faller sig naturligt för mig. Sedan har jag tagit det lugnt och arbetat både som lärare och biträdande rektor för att skaffa mig erfarenhet och väntat in rätt tid, när jag kände att nu är det dags.

Vad ser du mest fram emot som ny rektor på Praktiska Gymnasiet Trollhättan?

Jag ser mest fram emot att arbeta tillsammans med alla och utveckla skolan till att bli en stabil och trygg skola. Jag gillar verkligen att bygga något och att arbeta med alla processer inom utveckling inom skolan. Det är så kul att se och vara delaktig i både lärare och elevers arbete.

Vad gör ditt jobb roligt och vad motiverar dig att utvecklas?

Elever såklart, våra ungdomar som vi jobbar med och alla fantastiska lärare som vänder och vrider på sin pedagogik, allt för att det ska bli bra för eleverna. Jag älskar verkligen alla pedagogiska samtal jag får ha varje dag! Jag har en väldigt stor inre drivkraft att jag alltid vill utvecklas, hitta nya vägar och skapa möjligheter, men hade man inte haft kollegor som var med på det hade det inte gått. Jag tror också det driver mig framåt, att skapa möjligheter för andra att utvecklas.

Om du fick välja ett yrkesprogram idag, vad skulle du välja?

Jag har ju innan jag började arbeta inom skolan, arbetat inom skönhetsbranschen som makeupartist och framförallt inom film, så jag hade nog valt Hantverksprogrammet. Jag älskar också företagande och har drivit både butik och salong innan, så jag hade nog gillat Handelsprogrammet med.

Hur skulle du beskriva Praktiska Gymnasiet Trollhättan?

Jag har ju precis börjat här, så känner in det än, men det jag kan säga nu är att det är ju en mindre skola och alla känns väldigt familjära, sedan finns det ett otroligt stort engagemang bland alla som arbetar här och det tycker jag är helt fantastiskt och väldigt bra för eleverna. Vi har en jättefin skola med fantastiska lokaler och det är extra kul!

Vad tycker du är viktigast för att skapa en bra skolgång?

Trygghet i skolan och veta att man blir sedd som elev. Att få möjlighet att skapa sig den kunskap man behöver eller erfarenhet man behöver för att kunna arbeta sedan eller plugga vidare och det skapar man genom att bygga bra relationer. Varje individ i skolan är ansvarig för de val man gör, men man ska få hjälp och stöttning i det.

Vad ska man tänka på när man väljer gymnasium och program?

Att välja något som du tycker är kul, något som du vill spendera dina 3 år i gymnasiet med. Vägen fram till ditt yrke som du kommer arbeta med i framtiden kommer antagligen inte vara spikrak ändå, så vet du inte vad du vill göra i framtiden, så är det helt lugnt. Det viktigaste är att du får läsa något på gymnasiet som du gillar och som du vill lära dig mer av.

Varför tycker du att man ska söka till Praktiska Gymnasiet Trollhättan?

Man ska söka till oss om du vill gå i den lilla personliga skolan, där du känner igen alla. Lärarna här är otroligt kunniga i sina ämnen och det finns många års erfarenhet de kan delge dig i sin undervisning. Yrkeslärarna har ett stort och brett kontaktnät, vilket skapar en stor möjlighet för dig att få en bra praktikplats och sedan förhoppningsvis jobb efter studenten.

Vad vill du att eleverna har med sig när de tar studenten?

Att de känner sig väl förberedda för arbetslivet och har fått den hjälp de behöver för att komma vidare efter skolan. Att de minns sin gymnasietid med värme och kan se tillbaka efter flera år och känna att det var tre riktigt kul och bra år på Praktiska Trollhättan.

Alla nyheter