[wpdreams_ajaxsearchlite]

Välkommen till Praktiska Täby

Vad kul att du vill börja på Praktiska Gymnasiet Täby! Här får du reda på mer om skolstarten i höst och vem du ska kontakta om du har frågor. Det finns också information för dig som vill söka eller byta till oss i sommar.

Hitta på sidan

Bild av elever

Vi har lediga platser!

Vill du börja hos oss redan i augusti 2023?
Vi har fortfarande ett fåtal platser kvar på: Hantverksprogrammet, Naturbruksprogrammet, Försäljning och service programmet, samt Hotell och turism programmet. Nedan hittar du information om hur du gör för att söka till oss i sommar.

Jag vill byta till Praktiska Täby.
Om du kommit in på en annan skola men vill byta till oss kan du antingen kontakta oss på skolan direkt eller kontakta Gymnasieantagningen Storsthlm på: 08-580 080 00 eller gyantagningen@storsthlm.se.
Du kan också läsa artikeln på Gymnasiekoll för mer information.

Jag har inte sökt till gymnasiet.
Har du inte gjort ditt gymnasieval än och vill göra en sen ansökan till Praktiska Gymnasiet Täby kan du antingen kontakta oss på skolan direkt eller kontakta Gymnasieantagningen Storsthlm på: 08-580 080 00 eller gyantagningen@storsthlm.se.

När tar skolan över antagningen?
Skolan tar preliminärt över antagningen den 14 augusti. Har du frågor om reservantagningen kan du kontakta vår Tf rektor Sara Dlol, kontaktuppgifter hittar du här.

Kontakta oss i sommar?

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har funderingar om skolanprogrammen eller om du har några andra frågor.

TF Rektor
Sara Dlol
Tel: 076-677 26 01
sarah.dlol@praktiska.se

SYV & Administratör
Åsa Arnström
Tel: 076-139 10 04
asa.arnstrom@praktiska.se

 

Bild av elever

Skolstart hösten 2023

Den 17 augusti kl. 10.00 välkomnar vi våra nya antagna elever i åk 1. Alla möts i matsalen och sedan följer du din mentor till ditt hemklassrum.

Åk 2 har upprop 18 augusti kl 14:00-15:00. Åk 3 börjar samma dag, men har upprop kl 15:15-16:15.

Under den första veckan kommer du få träffa din mentor, dina nya lärare och klasskamrater. Du kommer även få ett skåp tilldelat till dig, så glöm inte att ta med dig ett hänglås! Under dina tre år på Praktiska i Täby kommer du får låna en dator. Lärarna går igenom med dig och dina klasskamrater våra viktiga plattformar som kommer vara dina verktyg under dina år på Praktiska.

Här hittar du våra läsårstider

Vårt gymnasium i Täby

Praktiska Gymnasiet Täby är en skola med stor gemenskap. Vi är en skola för alla, med engagerade och kompetenta lärare som ser och lyssnar på varje elev.

Att varva teori med praktik ger dig som elev en bra grund att stå på, och du får redan under skoltiden mycket arbetslivserfarenhet och möjlighet till att skapa kontakter för framtida jobb. En stor andel av våra elever har jobb redan när de tar studenten. Du får även möjlighet till högskolebehörighet så att du får både yrkesexamen och möjlighet till vidare studier.

Läs mer om Praktiska Gymnasiet Täby här

Kolla in våra program

Hos oss kan du ta studenten med både en yrkesexamen och möjligheten att plugga vidare!

El och Energi

På El och energi blir ditt intresse ditt jobb. Programmet passar dig som är teknisk, gillar elektronik, siffror och att vara serviceinriktad. Du får bland annat lära dig att installera och sköta el-, energi- och vattensystem. Säkerheten är en viktig del i utbildningen, därför får du också läsa arbetsmiljöfrågor om hur du skyddar dig på jobbet och undviker skador

Försäljning och Service

Programmet Försäljning och Service ger dig en bred utbildning med många arbetsmöjligheter. Det passar dig som vill jobba med försäljning, brinner för god service och kanske funderar på att starta eget företag. Du lär dig jobba med administration, ekonomi, försäljning och service. Programmet förbereder dig både för anställning på ett företag och för att kunna starta eget.

Hantverk

Hantverk är den perfekta utbildningen för dig som vill använda händerna till att skapa och arbeta med ett kreativt serviceyrke med mycket kundkontakt. Du får lära dig att planera och skapa från idé till färdig produkt. Entreprenörskap är en viktig del i utbildningen och något som du lär dig under hela programmet, oavsett vilken inriktning du väljer. Många som går på Hantverksprogrammet startar eget företag efter studenten.

Hotell och Turism

Är du intresserad av att jobba med hotell, resor och upplevelser? I den här branschen får du möta nya människor och chansen att utveckla dina språkkunskaper eftersom yrkesområdena handlar mycket om internationella kontakter. På utbildningen lär du dig bemötande, kommunikation, marknadsföring, försäljning och entreprenörskap. Kom in i en bransch som hela tiden växer världen över.

Introduktionsprogram

Introduktionsprogrammen finns till för att ge dig som saknar gymnasiebehörighet möjligheten att komma in på ett nationellt program eller att börja arbeta. Du kan läsa introduktionsprogram på alla våra skolor. Programinriktat val (IMV) och Yrkesintroduktion (IMY) går att läsa på de flesta av våra program och skolor. Kontakta skolans rektor för mer information om vad som gäller på din ort.

Viktiga datum i sommar

Här hittar du alla datum du behöver ha koll på under sommarlovet.

4
juli

Du får ditt slutgiltiga antagningsbesked till gymnasiet.

19
juli

Sista dagen att svara på ditt antagningsbesked.

1
augusti

Reservantagningen börjar.

13
augusti

Reservantagningen avslutas.