[wpdreams_ajaxsearchlite]
Bild representerande programmet naturbruk med koppel, skål med vatten och små leksaksfigurer som ska vara sköldpadda, ödla, kanin och mus.

// Naturbruk

Hästskötare Täby

Inom inriktningen Hästhållning kan du läsa till hästskötare. Det är en fördjupning för dig som vill arbeta med hästar eller vill ha ett framtida yrke inom hästsporten.

Intresseanmälan

Ikon för Hästskötare
Hästskötare

Om inriktningen Hästhållning

Har du ett stort intresse för hästar eller djurvård? Då kan detta vara rätt inriktning för dig. Utbildningen ger dig fördjupade kunskaper inom hästhållning och du kan efter studenten jobba med hästskötsel eller hästsport.

Under utbildningen förbereds du både teoretiskt och praktisk för att arbeta inom hästnäringen. Du får stor kunskap kring hästar som varvas med praktisk träning i ridning, körning och hästhantering. Du får även lära dig att leda och förmedla kunskap till andra.Hästnäringen är en spännande bransch som är i ständig rörelse framåt där du har möjlighet att utvecklas inom sportens olika områden. För att möta den ökade efterfrågan inom hästsporten behövs personal som är väl förberedda för utmaningen och som älskar att arbeta med hästar och människor.

Poängplan för Hästhållning hittar du längre ner på sidan ⇣

Efter studenten

Om du vill plugga vidare efter gymnasiet, exempelvis till hippolog på högskola eller universitet, kan du välja att läsa kurser som ger dig grundläggande högskolebehörighet. De kurserna är valbara inom ramen för ditt individuella val.

Praktik på gymnasiet

Under din utbildning kommer du att göra praktik (APL) på ett riktigt företag. Du får öva på och utveckla de moment du lärt dig i skolan men även testa på nya uppgifter för första gången. Din handledare och dina yrkeslärare på skolan ser till att du lär dig det senaste inom branschen. Genom din APL-plats får du ett brett kontaktnät med värdefulla referenser.

Intresseanmälan

Framtida yrken

  • Hästskötare
Bild på häst som betar

Naturbruksprogrammet

Är du intresserad av djur och växter? Vill du arbeta nära naturen? Naturbruksprogrammet är för dig som vill jobba med djur och natur. Du lär dig att arbeta med trädgård, hästhållning och djurvård.

Poängplan Hästhållning

GYMNASIEGEMENSAMMA ÄMNEN

600
Engelska 5
100
Historia 1a1
50
Idrott och hälsa 1
100
Matematik 1a
100
Naturkunskap 1a1
50
Religionskunskap 1
50
Samhällskunskap 1a1
50
Svenska 1 / Svenska som andraspråk 1
100

PROGRAMGEMENSAMMA ÄMNEN

400
Biologi 1
100
Entreprenörskap
100
Naturbruk
200

INRIKTNINGEN HÄSTHÅLLNING

700
Djurens biologi
100
Fordon och redskap
100
Djurhållning
100
Hästkunskap 1
100
Hästkunskap 2
100
Ridning och körning
200

PROGRAMFÖRDJUPNING

500
Programfördjupning
500

GYMNASIEARBETE

100
Gymnasiearbete
100

INDIVIDUELLT VAL

200
Individuellt val
200
Summa 2500

Har du frågor om utbildningen?

Sarah Dlol, Biträdande rektor och administratör (Föräldraledig)

Sarah Dlol

Biträdande rektor och administratör (Föräldraledig)

0766-77 26 01

Fler inriktningar inom Naturbruk i Täby