[wpdreams_ajaxsearchlite]
Bild av frisörelever

I höst kan du bli frisör på Praktiska Gymnasiet Täby

Till hösten startar vi frisörinriktning på skolan. Vill du ha ett kreativt yrke och lära dig klippa och färga hår? Då passar frisör dig! Vår hantverkslärare Blesa som idag undervisar våra elever som läser till hår- och makeupstylist kommer bli din lärare. Vi passade på att ställa några frågor till henne!

Vad kommer man att få lära sig om man läser till Frisör?

Vi blandar teori med praktik, både i skolan och på din praktikplats. I skolan går vi bland annat igenom klippning, färgning och olika tekniker. Du kommer att få göra minst 15 veckors APL på ett företag. Då kan du exempelvis vara på en frisörsalong och lära dig föna, styla hår och ta emot kunder. Några utav mina stylistelever har även fått testa på att klippa och färga. Du som frisörelev kommer ha en handledare som vägleder och utvecklar dig. När du tar studenten ska du ha lärt dig allt om branschen och yrket. Vid examen är du diplomerad frisör och kan börja arbeta direkt. 

Bild av frisörelever

Varför tycker du att man ska man söka frisör här hos oss på Praktiska Gymnasiet Täby?

Utbildningen ger dig många möjligheter! I trean läser alla elever UF, då får man testa på att starta och driva ett eget företag. Det har man nytta av som frisör om du exempelvis drömmer om att öppna en egen salong. Du har också möjlighet att välja till högskolepaketet om du vill läsa vidare på universitet.

Till hösten har vi nya lokaler. Hur kommer de se ut?

Till hösten kommer vi att ha en teorisal och en egen salong för hantverkseleverna. Salongen är helt ny och anpassad efter frisörutbildningen. Det ska bli väldigt roligt att få starta upp och ta emot elever där!

Bild av frisörelever
Ikon som föreställer en sax

Frisör, Barberare, Hår- och makeupstylist

Här kan du läsa mer om Hantverksprogrammet och göra en intresseanmälan till Praktiska Gymnasiet Täby.

Alla nyheter