Restaurang- och livsmedelsprogrammet Restaurang och livs­medel i Sundsvall

Restaurang- och livsmedelsprogrammet passar dig som är intresserad av mat och vill jobba på en restaurang eller i ett bageri. På restaurang och livsmedel lagar du rätter i varmkök, kallkök och storkök, bakar i bageriet och hanterar dryck och livsmedel. Du får också lära dig dukning, att servera kunder och känna på branschens höga tempo.

Föremål som representerar Restaurang- och livsmedelsprogrammet ligger utlagda på mörkt trä.

Inriktningar på programmet

Kolla in alla inriktningar som du kan läsa på restaurang- och livsmedelsprogrammet hos oss på Praktiska Gymnasiet Sundsvall.

APL & Lärling

På gymnasiet kallas praktik för APL (arbetsplatsförlagt lärande) och under dina tre år hos oss kommer du att göra APL på ett riktigt företag i minst 15 veckor. Där får du chans att testa på de moment du lärt dig i skolan. Du kan även välja att läsa som lärling hos oss och då kommer du vara ute på APL minst 50% av din gymnasietid.

En elev från Restaurang- och livsmedelsprogrammet står i ett kök och ler.

Var detta inte för dig?

Alla drömmer inte om att jobba med samma sak och tur är väl det! Klicka på knappen för att se alla andra utbildningar som du kan läsa hos oss.