[wpdreams_ajaxsearchlite]
bakgrundsbild representerade praktiska gymnasiets inriktningar.

// Introduktionsprogram

Individuellt alternativ (IMA) Sundsvall

Saknar du några betyg från grundskolan? Inga problem, du kan gå hos oss ändå.

Bjud in mig till öppet hus!

Ikon för Individuellt alternativ (IMA)
Individuellt alternativ (IMA)

Om Individuellt alternativ

Introduktionsprogrammen finns till för att ge dig som saknar gymnasiebehörighet möjlighet att komma in på ett nationellt program eller börja arbeta direkt efter avslutade studier. Alla våra elever följer en individuell studieplan som visar vad just din utbildning innehåller. Den utgår ifrån dina mål, behov och förutsättningar. Studieplanen är din väg mot att bli behörig till gymnasiet eller komma ut i arbetslivet. Introduktionsprogrammet saknar därför till skillnad från de nationella programmen en gemensam poängplan. Med rätt verktyg så hjälper vi dig att nå dina mål.

Saknar du fler betyg från grundskolan än de som krävs för programinriktat val eller ett yrkesprogram? Då kan individuellt alternativ passa dig. Utbildningen kan innehålla grundskoleämnen som du saknar godkända betyg i och hela eller delar av gymnasieskolans kurser. När du börjar hos oss utgår vi från vad du kan och anpassar utbildningen för varje enskild elev.

När är jag behörig till IMA?

Inga behörighetskrav finns. Prata med studie- och yrkesvägledare på din grundskola eller med rektorn på Praktiska Gymnasiet.

Hur söker jag till ett introduktionsprogram?

Om du riskerar att inte bli behörighet till ett nationellt program är det viktigt att du har med minst ett introduktionsprogram i din ansökan. Prata med studie- och yrkesvägledaren på din grundskola för att hitta rätt introduktionsprogram för dig. Du söker till våra introduktionsprogram via gymnasieantagningen.

Bjud in mig till öppet hus!
Bild på ben med vita byxor med orange text

Introduktionsprogram

Introduktionsprogrammen finns till för att ge dig som saknar gymnasiebehörighet möjligheten att komma in på ett nationellt program eller att börja arbeta. Du kan läsa introduktionsprogrammen på alla våra skolor. Kontakta skolans rektor för mer information.

Filmen finns på följande språk:
Introduktionsprogrammen på Arabiska
Introduktionsprogrammen på Persiska
Introduktionsprogrammen på Somaliska

Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogrammet saknar en gemensam poängplan

0
På skolan tar vi fram en plan som passar dig som inte har godkänt i alla ämnen från grundskolan.
Summa 0

Inriktningar inom Introduktionsprogram i Sundsvall

Programinriktat val (IMV)

Programinriktat val (IMV)

Introduktionsprogrammen finns till för att ge dig som saknar gymnasiebehörighet möjligheten att komma in på ett nationellt program eller att börja arbeta.

Yrkesintroduktion (IMY)

Yrkesintroduktion (IMY)

Målet med inriktningen Yrkesintroduktion är du som saknar gymnasiebehörighet ska få en yrkesinriktad utbildning som gör att du kan gå ut på på arbetsmarknaden eller börja studera på ett yrkesprogram.