[wpdreams_ajaxsearchlite]

Padelprofil på schemat

Det finns väldigt många fördelar med att ha extra idrott på schemat. Hos oss kan du läsa padelprofil vid sidan av ditt yrkesprogram.

Läs padelprofil hos Praktiska Sundsvall

Padel är en otroligt rolig motionsform och en social sport där du lär känna många i skolan. Rör man på sig blir det också enklare att koncentrera sig på skolarbetet. Att träna och tävla i lag skapar goda lagspelare, även det är positivt i arbetslivet. Arbetsgivarna tycker om att se att eleverna rör på sig, det är viktigt för att man ska hålla ett helt arbetsliv.

Vad innebär det att läsa padelprofil?

Det viktigaste är att du är engagerad och vill lära dig men du behöver inte ha någon kunskap sedan innan. Vid sidan av ditt yrkesprogram kommer du att ha padel cirka tre timmar i veckan. Vi håller till i ProPadels lokaler och hjälper till med skjuts mellan skolan och lokalen.

Padel väljer du som individuellt val under i årskurs 1 och 2. I årskurs 3 läser du ett utökat program. Den kursen heter Idrott och Hälsa 1 – specialisering. I början av 2021 hade vi 26 elever som valt profilen, alla blandade över program och årskurser.

Hur är träningen upplagd?

Träning varierar och du kommer får lära dig både teknik och taktik men också samarbetsövningar och teori. Man får låna rack och bollar, du behöver inget material utöver dina egna träningskläder. under kursen pratar vi även en del om kost i relation till träning.

Hur gör man för att ansöka?

När du skickar in din ansökan till oss kan du ange att du vill läsa padel. Har du frågor? Hör gärna av dig direkt till mig på mejl patrik.svensson@praktiska.se eller telefon 0706-00 15 91. Du kan även kontakta Linda på mejl linda.emanuelsson@praktiska.se eller telefon 072-238 16 97.

Vi hörs!