[wpdreams_ajaxsearchlite]
Glad kille gör biskvier

”Vi har roligt och vår utbildning leder till jobb”

Linda Emanuelsson som är rektor på Praktiska Gymnasiet Sundsvall berättar nedanför om skolan. Bland annat om varför man ska söka till dit, varför de får kalla sig förstklassig skola och om hur digitalt öppet hus fungerar.

Varför man ska söka till Praktiska gymnasiet Sundsvall är för att här har vi roligt och vår utbildning leder till jobb! I höst kan man även söka padelprofil hos oss. Det bästa med Praktiska gymnasiet Sundsvall är att den är liten och trygg. Här blir alla elever sedda och alla känner alla. Vi har en familjär känsla på skolan och en stark gemenskap. 

Enligt BYN (Byggindustrins Yrkesnämnd) är skolan utsedd till en förstklassig skola. Detta innebär att skolan håller hög klass på utbildning, har kompetenta lärare och har ett nära samarbete med utbildningarnas branscher och anpassar utbildningen efter vad branscher eftersöker. Vi har även ett bageri på skolan där eleverna får lära sig att baka, både bröd, tårtor, konditoribitar och egna chokladpraliner. De får också lära sig att laga raw food, glutenfritt och veganskt. Allt för att bredda kompetensen utefter dagens samhälle. 

Under rådande omständigheter med Covid-19 så har vi inget vanligt fysiskt öppet hus i år utan ett digitalt öppet hus. På det digitala öppna huset får man fortfarande en rundtur i skolan, se de nya lokalerna, verkstan och träffa alla lärare. Man kan också precis som alltid ställa alla frågor man har men över länk istället!

Alla nyheter