[wpdreams_ajaxsearchlite]

Läs padelprofil på Praktiska Sundsvall

Patrik Svensson är en riktig padelfantast! Han är licenserad padeltränare och coachar våra elever som har valt vår padelprofil. Är du sugen på att söka?

Vart kommer intresset för padel ifrån?

Jag har tidigare spelat innebandy på elitnivå men fick tyvärr sluta på grund av en skada. Jag fick då testa på padel som rehab. Tjusningen i sporten ligger i blandningen mellan strategi och teknik. Jag är tränare även utanför jobbet och kör en del lokala tävlingar. Skolans rektor Linda är väldigt öppen för nya idéer och tyckte direkt att det lät som en spännande idé att införa padel som profil här på skolan. Det är väldigt roligt att få lära eleverna!

Vad innebär det att läsa padelprofil?

Du behöver inte ha någon kunskap sedan innan, men det är viktigt att du verkligen vill engagera och lära dig. Du har padel på schemat cirka tre timmar i veckan, vid sidan av det yrkesprogram du läser. Alla pass ligger antingen i början eller slutet av dagen för att underlätta för eleverna. Vi spelar i ProPadels lokaler och hjälper alltid till med skjuts till och från skolan.

Du väljer padel som individuellt val under i årskurs 1 och 2. Det sista året läser du ett utökat program. Den kursen heter Idrott och Hälsa 1 – specialisering. Just nu har vi 26 elever som valt profilen, alla blandade över program och årskurs.

Hur är träningen upplagd?

Vi varierar både teknisk och taktisk träning med samarbetsövningar och teori. Nivån anpassas såklart efter elevernas kunskap. Vi pratar även en del om kost, inte bara ren padel. Man får låna rack och bollar, du behöver inget material utöver dina egna träningskläder.

Finns det några fördelar med att ha extra idrott på schemat?

Det finns väldigt många fördelar! Framförallt att man rör på sig, nästan tre timmar extra per vecka. Arbetsgivarna tycker om att se att eleverna rör på sig, det är viktigt för att man ska hålla ett helt arbetsliv. Att träna och tävla i lag skapar goda lagspelare, även det är positivt i arbetslivet. Och för de elever som vill börja tävla är tre timmar extra träning varje vecka väldigt bra.

Varför tycker du att man ska söka padelprofilen på Praktiska Gymnasiet Sundsvall?

Främst för att det är en otroligt rolig motionsform! Det är en social sport och du lär känna många i skolan. Rör man på sig blir det också enklare att koncentrera sig på skolarbetet.

Hur gör man för att ansöka?

När du skickar in din ansökan till oss kan du ange att du vill läsa padel. Har du frågor? Hör gärna av dig direkt till mig på mejl patrik.svensson@praktiska.se eller telefon 0706-00 15 91. Du kan även kontakta Linda på mejl linda.emanuelsson@praktiska.se eller telefon 072-238 16 97.

Vi hörs!

Alla nyheter