[wpdreams_ajaxsearchlite]

Välj padel som indviduellt val

Från och med hösten 2020 erbjuder vi en padelprofil, där du kan läsa ett yrkesprogram och samtidigt träna och utvecklas i den populära sporten Padel.

Du läser padel inom individuella val och väljer det när du kommer till oss i höst. Padel går att kombinera med alla våra program och ingår i din individuella studieplan.

Du ökar din anställningsbarhet genom att ha flera idrottskurser i ditt slutbetyg, då många branscher ser idrottsbetyget som något meriterande och viktigt.

Öppet hus på Padelhall

Den 26 april, kl 12-15 har vi Öppet Hus i samarbete med Propadel – padelhall, på Tegelvägen 22, Nacksta. Du som är mellan 13-16 år är välkommen att prova den populära sporten Padel gratis. Instruktör kommer att finnas på plats tillsammans med Praktiska Gymnasiet Sundsvall som till hösten i samarbete med svenska padelförbundet öppnar en lokal idrottsutbildning mot padel (LIU).

Du kan kombinera padel med alla våra yrkesprogram och inga förkunskaper behövs. Du har nu en chans att prova den populära sporten och samtidigt träffa rektorn från Praktiska Gymnasiet Sundsvall som finns på plats för att svara på frågor om utbildningen.

Har du frågor? Här av dig till rektor Linda Emanuelsson på 0722-38 16 97 eller linda.emanuelsson@praktiska.se

 

Svenska padelförbundets logotyp

Spelregler för padel

Padel spelas i med två lag med två spelare i varje. Spelarna ska använda ett padelrack som är fastspänt kring handleden med ett band runt om rackets ände. Man använder en boll som är speciellt avsedd för sporten.

Bollen får endast studsa en gång på egen sida och slås av en spelare innan bollen går över till motståndarens sida. Du kan slå bollen direkt på volley eller efter att den studsat en gång i marken eller på väggen.

Vad är padel?

Padeltennis (eller endast padel) är en racketsport som är populär i Spanien och i Latinamerika. Spelet kan liknas vid en blandning av squash och tennis.

Det är oklart var ursprunget till sporten kommer i från men liknande spel förekom på engelska kryssningsfartyg för 100 år sedan. Sedan 1974 finns regler kring spelet och de gäller än idag. Det första världsmästerskapet i padel arrangerades 1992 och spelas vart annat år.

Alla nyheter