Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

[wpdreams_ajaxsearchlite]

Välkommen till Praktiska Liljeholmen!

Vad kul att du vill börja på Praktiska Gymnasiet Stockholm Liljeholmen! Här får du reda på mer om skolstarten i höst och vem du ska kontakta om du har frågor. Det finns också information för dig som vill söka eller byta till oss i sommar.

Våra lärare engagerar sig i dig som elev och jobbar hela tiden för ditt bästa. Om du börjar hos oss har du en skola där alla känner alla att se fram emot. Vi har också en bra lärlingsutbildning, där 50 % av din utbildningen sker på APL.

 

Vi har lediga platser!

Vill du börja hos oss redan i augusti 2020?
Fyll i en intresseanmälan här så kontaktar vi dig så snart vi kan!
Nedan hittar du information om hur du gör för att söka till oss i sommar.

Jag vill byta till Praktiska Gymnasiet Stockholm Liljeholmen.
Om du kommit in på en annan skola men vill byta till oss kan du antingen höra av dig till oss på skolan direkt eller kontakta Gymnasieantagningen Storsthlm på:
08-580 080 00 eller gyantagningen@storsthlm.se.
Du kan också läsa artikeln på BytaGymnasium.se för mer information.

Jag har inte sökt till gymnasiet.
Har du inte gjort ditt gymnasieval än och vill göra en sen ansökan till Praktiska Liljeholmen måste du kontakta skolan eller Gymnasieantagningen Storsthlm. Gymnasieantagningen når du på: 08-580 080 00 eller gyantagningen@storsthlm.se.

När tar skolan över antagningen?
Den 12 augusti tar skolan över reservantagningen. Om du har frågor om reservantagningen ska du höra av dig till vår SYV Maria Johansson, maria.johansson@praktiska.se.

Kontakt i sommar

Har du några funderingar under sommaren kan du vända dig till vår rektor Jessica Samuelsson eller biträdande rektor Camilla Narvehed. Tveka inte utan hör av dig om du har frågor om skolan, programmen eller har andra frågor.

Rektor
Jessica Samuelsson
Tel: 070-293 80 79
jessica.samuelsson@praktiska.se

Biträdande rektor
Camilla Narvehed
Tel: 070-615 19 80
camilla.narvehed@praktiska.se

Hur är det att plugga på Praktiska?

Ingen vet bättre än våra elever! Läs våra elevberättelser och lär dig mer om Praktiska gymnasiet och våra program.

Se alla elevberättelser

Skolstart hösten 2020

Den 19 augusti välkomnar vi våra nyantagna elever i åk 1.

Vi börjar med introveckor för att du ska kunna lära känna skolan och dina klasskamrater. Första tiden ägnas till stor del åt teambuildning och att du får bekanta dig med skolan och närområdet. Du får också en introduktion om hur det är att studera på gymnasiet.

Här hittar du våra läsårstider

Gruppfoto med målerielever

Kolla in våra program

Hos oss kan du ta studenten med både en yrkesexamen och möjligheten att plugga vidare!

Introduktionsprogram

Introduktionsprogrammen finns till för att ge dig som saknar gymnasiebehörighet möjligheten att komma in på ett nationellt program eller att börja arbeta. Du kan läsa introduktionsprogrammen på alla våra skolor. Programinriktat val (IMR) och Yrkesintroduktion (IMY) går att läsa på de flesta av våra program och skolor. Kontakta skolans rektor för mer information om vad som gäller på din ort.

Hantverk

Hantverk är den perfekta utbildningen för dig som vill använda händerna till att skapa och arbeta med ett kreativt serviceyrke med mycket kundkontakt. Du får lära dig att planera och skapa från idé till färdig produkt. Entreprenörskap är en viktig del i utbildningen och något som du lär dig under hela programmet, oavsett vilken inriktning du väljer. Många som går på Hantverksprogrammet startar eget företag efter studenten.

Fordon och Transport

Fordon- och transportbranschen utvecklas hela tiden och kommer att ge dig många spännande utmaningar i arbetslivet. Du får lära dig allt ifrån tekniken i olika fordon till datahantering och problemlösning. Det är ett brett program där du får lära dig att vara serviceinriktad, bli van att arbeta i fordonsverkstad och med datorer och inte minst att arbeta med händerna.

El och Energi

På El och energi blir ditt intresse ditt jobb. Programmet passar dig som är teknisk, gillar elektronik, siffror och att vara serviceinriktad. Du får bland annat lära dig att installera och sköta el-, energi- och vattensystem. Säkerheten är en viktig del i utbildningen, därför får du också läsa arbetsmiljöfrågor om hur du skyddar dig på jobbet och undviker skador

Bygg och anläggning

Hos oss har du stora möjligheter till arbete efter examen. På programmet får du kunskap om miljö, säkerhet och hållbart byggande. Du får lära dig att planera och skapa från idé till färdigt arbete. Entreprenörskap är en viktig del i utbildningen och något du lär dig under hela programmet, oavsett vilken inriktning du väljer.

Hotell och Turism

Är du intresserad av att jobba med hotell, resor och upplevelser? I den här branschen får du möta nya människor och chansen att utveckla dina språkkunskaper eftersom yrkesområdena handlar mycket om internationella kontakter. På utbildningen lär du dig bemötande, kommunikation, marknadsföring, försäljning och entreprenörskap. Kom in i en bransch som hela tiden växer världen över.

Handel och Administration

Programmet Handel och administration ger dig en bred utbildning med många arbetsmöjligheter. Det passar dig som vill jobba med försäljning, brinner för god service och kanske funderar på att starta eget företag. Du lär dig jobba med administration, ekonomi, försäljning och service. Programmet förbereder dig både för anställning på ett företag och för att kunna starta eget.

Viktiga datum i sommar

Här hittar du alla datum du behöver ha koll på under sommarlovet.

8
juli

Du får ditt slutgiltiga antagningsbesked till gymnasiet

20
juli

Sista dagen att svara på ditt antagningsbesked

4
augusti

Första reservantagningen

7
augusti

Första reservantagningen avslutas

12
augusti

Andra reservantagningen

14
augusti

Andra reservantagningen avslutas