[wpdreams_ajaxsearchlite]

Välkommen till Praktiska Liljeholmen!

Vad kul att du vill börja på Praktiska Gymnasiet Stockholm Liljeholmen! Här får du reda på mer om skolstarten i höst och vem du ska kontakta om du har frågor. Det finns också information för dig som vill söka eller byta till oss i sommar.

Hitta på sidan

Bild av elever

Vi har lediga platser!

Vill du börja hos oss redan i augusti 2022?
Vi har några platser hos på inriktningarna Låssmed, Försäljning och Service, Bygg och anläggning och Fordon och Transportprogrammet. Nedan finner du all information kring hur du söker till oss under sommaren.
Fyll i en intresseanmälan här så kontaktar vi dig så snart vi kan!

Jag vill byta till Praktiska Gymnasiet Stockholm Liljeholmen.
Om du kommit in på en annan skola men vill byta till oss kan du antingen höra av dig till oss på skolan direkt eller kontakta Gymnasieantagningen Storsthlm på:
08-580 080 00 eller gyantagningen@storsthlm.se.
Du kan också läsa artikeln på BytaGymnasium.se för mer information.

Jag har inte sökt till gymnasiet.
Har du inte gjort ditt gymnasieval än och vill göra en sen ansökan till Praktiska Liljeholmen måste du kontakta skolan eller Gymnasieantagningen Storsthlm. Gymnasieantagningen når du på: 08-580 080 00 eller gyantagningen@storsthlm.se.

När tar skolan över antagningen?
Den 15 augusti tar skolan över reservantagningen. Om du har frågor om reservantagningen ska du höra av dig till vår rektor Jessica Samuelsson, jessica.samuelsson@praktiska.se, eller vår SYV Jackie Stengård, jackie.stengard@praktiska.se.

Kontakt i sommar

Har du några funderingar under sommaren kan du vända dig till vår rektor Jessica Samuelsson, biträdande rektor Camilla Narvehed eller skolkoordinator Malin Åhlberg. Tveka inte utan hör av dig om du har frågor om skolan, programmen eller har andra frågor.

Rektor
Jessica Samuelsson
Tel: 070-293 80 79
jessica.samuelsson@praktiska.se

Biträdande rektor
Camilla Narvehed
Tel: 070-615 19 80
camilla.narvehed@praktiska.se

Skolkoordinator
Malin Åhlberg
Tel: 070-643 05 51
malin.ahlberg@praktiska.se

Bild av elever

Skolstart hösten 2022

Den 24 augusti välkomnar vi våra nyantagna elever i åk 1.
För åk 2 & 3 startar terminen den 22 augusti.

Vi inleder terminen med introduktionsveckor för att du ska kunna lära känna din nya skola och dina klasskamrater. Första tiden ägnas till stor del åt teambuilding och att du får bekanta dig med skolan och närområdet. Du får också en introduktion om hur det är att studera på gymnasiet.

När du börjar hos oss kan du se fram emot en gymnasiegång på en mindre skola där gemenskap står i fokus och där eleverna har alla möjligheter att få en rolig och lärorik skoltid tillsammans med sina nya klasskamrater.

Här hittar du våra läsårstider

Vårt gymnasium i Stockholm Liljeholmen

Våra lärare engagerar sig i dig som elev och jobbar hela tiden för ditt bästa. Om du börjar hos oss har du en skola där alla känner alla att se fram emot. Vi har också en bra lärlingsutbildning, där 50 % av din utbildningen sker på APL.

Som elev hos oss har du tre spännande och lärorika år framför dig. Du kommer att få testa dina kunskaper från skolan på plats ute i arbetslivet på din praktikplats (APL), få lära känna nya klasskamrater som delar samma intresseområde, följas åt av engagerade lärare genom hela din skolgång och inte minst bli en del av Praktiska-familjen.

Läs mer om Praktiska Gymnasiet Stockholm Liljeholmen här

Hur är det att plugga på Praktiska?

Ingen vet bättre än våra elever! Läs våra elevberättelser och lär dig mer om Praktiska gymnasiet och våra program.

Se alla elevberättelser

Digitalt öppet hus

För att du ska kunna lära känna oss har vi skapat ett Digitalt öppet hus där vi samlat information om vår skola och våra program. Läs elevberättelser, kolla på filmer eller gå en 3D-tur i våra lokaler på Praktiska Gymnasiet Stockholm Liljeholmen!

Besök Digitalt öppet hus här!

Kolla in våra program

Hos oss kan du ta studenten med både en yrkesexamen och möjligheten att plugga vidare!

Bygg och anläggning

Hos oss har du stora möjligheter till arbete efter examen. På programmet får du kunskap om miljö, säkerhet och hållbart byggande. Du får lära dig att planera och skapa från idé till färdigt arbete. Entreprenörskap är en viktig del i utbildningen och något du lär dig under hela programmet, oavsett vilken inriktning du väljer.

El och Energi

På El och energi blir ditt intresse ditt jobb. Programmet passar dig som är teknisk, gillar elektronik, siffror och att vara serviceinriktad. Du får bland annat lära dig att installera och sköta el-, energi- och vattensystem. Säkerheten är en viktig del i utbildningen, därför får du också läsa arbetsmiljöfrågor om hur du skyddar dig på jobbet och undviker skador

Fordon och Transport

Fordons- och transportbranschen utvecklas hela tiden och kommer att ge dig många spännande utmaningar i arbetslivet. Du får lära dig allt ifrån tekniken i olika fordon till datahantering och problemlösning. Det är ett brett program där du får lära dig att vara serviceinriktad, bli van att arbeta i fordonsverkstad och med datorer och inte minst att arbeta med händerna.

Försäljning och Service

Programmet Försäljning och Service ger dig en bred utbildning med många arbetsmöjligheter. Det passar dig som vill jobba med försäljning, brinner för god service och kanske funderar på att starta eget företag. Du lär dig jobba med administration, ekonomi, försäljning och service. Programmet förbereder dig både för anställning på ett företag och för att kunna starta eget.

Hantverk

Hantverk är den perfekta utbildningen för dig som vill använda händerna till att skapa och arbeta med ett kreativt serviceyrke med mycket kundkontakt. Du får lära dig att planera och skapa från idé till färdig produkt. Entreprenörskap är en viktig del i utbildningen och något som du lär dig under hela programmet, oavsett vilken inriktning du väljer. Många som går på Hantverksprogrammet startar eget företag efter studenten.

Hotell och Turism

Är du intresserad av att jobba med hotell, resor och upplevelser? I den här branschen får du möta nya människor och chansen att utveckla dina språkkunskaper eftersom yrkesområdena handlar mycket om internationella kontakter. På utbildningen lär du dig bemötande, kommunikation, marknadsföring, försäljning och entreprenörskap. Kom in i en bransch som hela tiden växer världen över.

Industriteknik

Vill du använda händerna till att reparera och tillverka? Då är Industriteknik helt rätt utbildning för dig. Du lär dig om olika material, hur du arbetar med olika verktyg och metoder som exempelvis borrning, slipning och svarvning. Efter utbildningen har du en bra förståelse kring produktkvalitet, miljötänkande samt vad som är viktigt i en modern produktionsmiljö.

Introduktionsprogram

Introduktionsprogrammen finns till för att ge dig som saknar gymnasiebehörighet möjligheten att komma in på ett nationellt program eller att börja arbeta. Du kan läsa introduktionsprogram på alla våra skolor. Programinriktat val (IMV) och Yrkesintroduktion (IMY) går att läsa på de flesta av våra program och skolor. Kontakta skolans rektor för mer information om vad som gäller på din ort.

Viktiga datum i sommar

Här hittar du alla datum du behöver ha koll på under sommarlovet.

1
juli

Du får ditt slutgiltiga antagningsbesked till gymnasiet.

18
juli

Sista dagen att svara på ditt antagningsbesked.

2
augusti

Reservantagningen börjar.

14
augusti

Reservantagningen avslutas.