[wpdreams_ajaxsearchlite]

Välkommen till Praktiska Gymnasiet Stockholm Bromma!

Vad kul att du vill börja på Praktiska Gymnasiet Stockholm Bromma! Här får du reda på mer om skolstarten i höst och vem du ska kontakta om du har frågor. Det finns också information för dig som vill söka eller byta till oss i sommar.

Hitta på sidan

Bild av elever

Vi har platser kvar!

Vill du börja hos oss redan i augusti 2021?
Fyll i en intresseanmälan här så kontaktar vi dig så snart vi kan!
Nedan hittar du information om hur du gör för att söka till oss i sommar.

Jag vill byta till Praktiska Gymnasiet Stockholm Bromma.
Om du kommit in på en annan skola men vill byta till oss ska du kontakta Gymnasieantagningen Storsthlm på: 08-580 080 00 eller gyantagningen@storsthlm.se.
Du kan också läsa artikeln på BytaGymnasium.se för mer information.

Jag har inte sökt till gymnasiet.
Har du inte gjort ditt gymnasieval än och vill göra en sen ansökan till Praktiska Gymnasiet Stockholm Bromma måste du kontakta Gymnasieantagningen Storsthlm. Gymnasieantagningen når du på: 08-580 080 00 eller gyantagningen@storsthlm.se.

När tar skolan över antagningen?
Skolan tar över antagningen i samband med skolstart den 23 augusti. Om du har frågor om reservantagningen ska du höra av dig till vår rektor Caroline Asplund, kontaktuppgifter hittar du här.

Kontakta oss i sommar?

Du är alltid välkommen att ta kontakt för frågor om skolan eller våra program. Skicka mess, ring eller maila till vår rektor Caroline Asplund eller biträdande rektor Rebeccah Ripås.

Rektor
Caroline Asplund
Tel: 070-190 61 12
caroline.asplund@praktiska.se

Biträdande rektor
Rebeccah Ripås
Tel: 076-677 27 35
rebeccah.ripas@praktiska.se

Bild av elever

Skolstart hösten 2021

Den 23 augusti hälsar vi alla antagna elever välkomna! Vi samlas klockan 09.00 på Johannesfredsvägen 15 och du får träffa din mentor och lärare.

Första veckan kommer du få tid att lära känna dina lärare och klasskamrater. Du introduceras till ditt program, får en rundtur på skolan samt genomgång av ditt schema, förväntningar och mål. Du får också yrkeskläder, SL-kort och skoldator.

Här hittar du våra läsårstider

Vårt gymnasium i Stockholm Bromma

På Praktiska Gymnasiet Bromma får du vara med i roliga praktiska projekt och göra utflykter som visar på ert framtida yrke. Våra APL-platser genererar ofta arbete och det finns möjlighet att göra APL (arbetsplatsförlagt lärande) utomlands för dig som verkligen vill ha det där extra. Och givetvis har vi alltid drivna, engagerade lärare och en härlig gemenskap. Hos oss får du tre härliga och lärorika år!

Läs mer om Praktiska Gymnasiet Stockholm Bromma här

Hur är det att plugga på Praktiska Gymnasiet?

Ingen vet bättre än våra elever! Läs våra elevberättelser och lär dig mer om Praktiska Gymnasiet Stockholm Bromma och våra program.

Se alla elevberättelser

Digitalt öppet hus

För att du ska kunna lära känna oss har vi skapat ett Digitalt öppet hus där vi samlat information om vår skola och våra program. Läs elevberättelser, kolla på filmer eller gå en 3D-tur i våra lokaler på Praktiska Gymnasiet Stockholm Bromma!

Besök Digitalt öppet hus här!

Kolla in våra program

Hos oss kan du ta studenten med både en yrkesexamen och möjligheten att plugga vidare!

El och Energi

På El och energi blir ditt intresse ditt jobb. Programmet passar dig som är teknisk, gillar elektronik, siffror och att vara serviceinriktad. Du får bland annat lära dig att installera och sköta el-, energi- och vattensystem. Säkerheten är en viktig del i utbildningen, därför får du också läsa arbetsmiljöfrågor om hur du skyddar dig på jobbet och undviker skador

Industriteknik

Vill du använda händerna till att reparera och tillverka? Då är Industriteknik helt rätt utbildning för dig. Du lär dig om olika material, hur du arbetar med olika verktyg och metoder som exempelvis borrning, slipning och svarvning. Efter utbildningen har du en bra förståelse kring produktkvalitet, miljötänkande samt vad som är viktigt i en modern produktionsmiljö.

Introduktionsprogram

Introduktionsprogrammen finns till för att ge dig som saknar gymnasiebehörighet möjligheten att komma in på ett nationellt program eller att börja arbeta. Du kan läsa introduktionsprogram på alla våra skolor. Programinriktat val (IMV) och Yrkesintroduktion (IMY) går att läsa på de flesta av våra program och skolor. Kontakta skolans rektor för mer information om vad som gäller på din ort.

Restaurang och Livsmedel

Gillar du matlagning och är intresserad av smaker från hela världen? Vill du jobba i en restaurang eller ett bageri? På Restaurang och livsmedel lagar du rätter i varmkök, kallkök och storkök, bakar i bageriet och hanterar dryck och livsmedel. Du får också lära dig dukning, att servera kunder och känna på branschens höga tempo.

VVS och Fastighet

På programmet VVS och fastighet får du arbeta fritt och självständigt med den senaste tekniken. Du lär dig att underhålla fastigheter, tekniska anläggningar och system. Du får också kunskap i hur du sparar energi, är miljömedveten, undviker arbetsskador och i att ge god service till kunder.

Viktiga datum i sommar

Här hittar du alla datum du behöver ha koll på under sommarlovet.

1
juli

Du får ditt slutgiltiga antagningsbesked till gymnasiet.

16
juli

Sista dagen att svara på ditt antagningsbesked.

3
augusti

Reservantagningen börjar.

12
augusti

Reservantagningen avslutas.