[wpdreams_ajaxsearchlite]
Bild representerande programmet restaurang och livsmedel med en köksspade, tomater, kryddor, bulle, bröd och en söt bakelse.

// Restaurang och Livsmedel

Kök och Servering Södertälje

På inriktningen lär du dig att laga och servera mat i varmkök, kallkök och storkök. Du sätter ihop matsedlar, väljer ut råvaror och lagar maträtter utifrån dina gästers önskemål. Under din skoltid får du prova på att jobba i restaurangkök och servera. Efter studenten kan du arbeta som kock eller servitris/servitör.

Ikon för Kök och Servering
Kök och Servering

Framtida yrken

  • Kock
  • Servitris - servitör
Bild på person som häller en sås med en flaska på en maträtt i en skål.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Gillar du matlagning och är intresserad av smaker från hela världen? Vill du jobba i en restaurang eller ett bageri? På Restaurang och livsmedel lagar du rätter i varmkök, kallkök och storkök, bakar i bageriet och hanterar dryck och livsmedel. Du får också lära dig dukning, att servera kunder och känna på branschens höga tempo.

Poängplan Kök och servering

GYMNASIEGEMENSAMMA ÄMNEN

600
Engelska 5
100
Historia 1a1
50
Idrott och hälsa 1
100
Matematik 1a
100
Naturkunskap 1a1
50
Religionskunskap 1
50
Samhällskunskap 1a1
50
Svenska 1 och svenska som andraspråk 1
100

PROGRAMGEMENSAMMA ÄMNEN

400
Hygien
100
Livsmedels- och näringskunskap 1
100
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel
100
Service och bemötande 1
100

INRIKTNING: KÖK OCH SERVERING

300
Mat och dryck i kombination
100
Matlagning 1
100
Servering 1
100

PROGRAMFÖRDJUPNING

900
Programfördjupning
900

GYMNASIEARBETE

100
Gymnasiearbete
100

INDIVIDUELLT VAL

200
Individuellt val
200
Summa 2500

Fler inriktningar inom Restaurang och Livsmedel i Södertälje

Bageri och konditori

Bageri och konditori

Denna inriktning är ett perfekt val för dig som vill kombinera matlagning med hantverk och kreativ och noggrannhet.

Inriktningen Kök och Servering finns även på följande skolor

Kök och Servering finns även på följande skolor