[wpdreams_ajaxsearchlite]
Bild representerande programmet restaurang och livsmedel med en köksspade, tomater, kryddor, bulle, bröd och en söt bakelse.

// Restaurang och Livsmedel

Bageri och konditori Södertälje

Denna inriktning är ett perfekt val för dig som vill kombinera matlagning med hantverk. Efter studenten kan du arbeta i små och stora verksamheter som bland annat bagare eller konditor.

Ikon för Bageri och konditori
Bageri och konditori

Denna inriktning är ett perfekt val för dig som vill kombinera matlagning med hantverk och är kreativ och noggrann. Efter studenten kan du arbeta i små och stora verksamheter som bland annat bagare eller konditor.

Framtida yrken

  • Bagare
  • Konditor
Bild på person som häller en sås med en flaska på en maträtt i en skål.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Gillar du matlagning och är intresserad av smaker från hela världen? Vill du jobba i en restaurang eller ett bageri? På Restaurang och livsmedel lagar du rätter i varmkök, kallkök och storkök, bakar i bageriet och hanterar dryck och livsmedel. Du får också lära dig dukning, att servera kunder och känna på branschens höga tempo. 

Poängplan Bageri och konditori

GYMNASIEGEMENSAMMA ÄMNEN

600
Engelska 5
100
Historia 1a1
50
Idrott och hälsa 1
100
Matematik 1a
100
Naturkunskap 1a1
50
Religionskunskap 1
50
Samhällskunskap 1a1
50
Svenska 1 och svenska som andraspråk 1
100

PROGRAMGEMENSAMMA ÄMNEN

400
Hygien
100
Livsmedels- och näringskunskap 1
100
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel
100
Service och bemötande 1
100

INRIKTNING: BAGERI OCH KONDITORI

300
Bageri 1
100
Choklad och konfektyr
100
Konditori 1
100

PROGRAMFÖRDJUPNING

900
Programfördjupning
900

GYMNASIEARBETE

100
Gymnasiearbete
100

INDIVIDUELLT VAL

200
Individuellt val
200
Summa 2500

Fler inriktningar inom Restaurang och Livsmedel i Södertälje

Kök och Servering

Kök och Servering

På inriktningen Kök och Servering lär du dig att laga och servera mat i varmkök, kallkök och storkök.