[wpdreams_ajaxsearchlite]

Välkommen till Praktiska Skövde!

Vad kul att du vill börja på Praktiska Gymnasiet Skövde! Här får du reda på mer om skolstarten i höst och vem du ska kontakta om du har frågor. Det finns också information för dig som vill söka eller byta till oss i sommar.

Hitta på sidan

Bild av elever

Vi har platser kvar!

Vill du börja hos oss redan i augusti 2021?
Fyll i en intresseanmälan här så kontaktar vi dig så snart vi kan! 
Nedan hittar du information om hur du gör för att söka till oss i sommar.

Jag vill byta till Praktiska Gymnasiet Skövde.
Om du kommit in på en annan skola men vill byta till oss ska du kontakta SYV på din grundskola.
Det finns också en artikel på BytaGymnasium.se för mer information.

Jag har inte sökt till gymnasiet.
Har du inte gjort ditt gymnasieval än och vill göra en sen ansökan till Praktiska Skövde måste du kontakta SYV på din grundskola.

Kontakta oss i sommar?

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har funderingar om skolanprogrammen eller om du har några andra frågor. Under sommarmånaderna får du säkrast svar genom att maila dina frågor till vår rektor Birgitta Örtengren Yngve.

Rektor
Birgitta Örtengren Yngve
Tel: 0708-17 04 68
birgitta.ortengren.yngve@praktiska.se

Bild av elever

Skolstart hösten 2021

Den 23 augusti börjar skolan för våra nya antagna elever i åk 1.

Läsåret börjar med en introduktionsvecka för dig år 1. Veckan kommer att innehålla introducering av att skolan, kurserna och hur det är att gå på gymnasiet. Det blir genomgång av studieteknik och elevhälsa, vi kommer också ha  flera lära-känna-varandra aktiviteter.

Här hittar du våra läsårstider

Vårt gymnasium i Skövde

Välkommen till den lilla trygga skolan där alla känner alla. Här får du stöd i ditt lärande av lärare, mentor och elevhälsoteam så att du kan klara kurserna och slutligen nå en gymnasieexamen. Varje dag serveras frukost för att du ska orkar med dagen. Samtliga av våra program är lärlingsförlagda till 50 % av hela din gymnasietid.

Läs mer om Praktiska Gymnasiet Skövde här

Hur är det att plugga på Praktiska?

Ingen vet bättre än våra elever! Läs våra elevberättelser och lär dig mer om Praktiska gymnasiet och våra program.

Se alla elevberättelser

Digitalt öppet hus

För att du ska kunna lära känna oss har vi skapat ett Digitalt öppet hus där vi samlat information om vår skola och våra program. Läs elevberättelser, kolla på filmer eller gå en 3D-tur i våra lokaler på Praktiska Gymnasiet Skövde!

Besök Digitalt öppet hus här!

Kolla in våra program

Hos oss kan du ta studenten med både en yrkesexamen och möjligheten att plugga vidare!

Fordon och Transport

Fordon- och transportbranschen utvecklas hela tiden och kommer att ge dig många spännande utmaningar i arbetslivet. Du får lära dig allt ifrån tekniken i olika fordon till datahantering och problemlösning. Det är ett brett program där du får lära dig att vara serviceinriktad, bli van att arbeta i fordonsverkstad och med datorer och inte minst att arbeta med händerna.

Handel och Administration

Programmet Handel och administration ger dig en bred utbildning med många arbetsmöjligheter. Det passar dig som vill jobba med försäljning, brinner för god service och kanske funderar på att starta eget företag. Du lär dig jobba med administration, ekonomi, försäljning och service. Programmet förbereder dig både för anställning på ett företag och för att kunna starta eget.

Hantverk

Hantverk är den perfekta utbildningen för dig som vill använda händerna till att skapa och arbeta med ett kreativt serviceyrke med mycket kundkontakt. Du får lära dig att planera och skapa från idé till färdig produkt. Entreprenörskap är en viktig del i utbildningen och något som du lär dig under hela programmet, oavsett vilken inriktning du väljer. Många som går på Hantverksprogrammet startar eget företag efter studenten.

Introduktionsprogram

Introduktionsprogrammen finns till för att ge dig som saknar gymnasiebehörighet möjligheten att komma in på ett nationellt program eller att börja arbeta. Du kan läsa introduktionsprogram på alla våra skolor. Programinriktat val (IMV) och Yrkesintroduktion (IMY) går att läsa på de flesta av våra program och skolor. Kontakta skolans rektor för mer information om vad som gäller på din ort.

Vård och Omsorg

Inom Vård och omsorg arbetar vi alltid efter människors lika värde, mänsklig värdighet och livskvalitet. Du arbetar med människor i alla åldrar och med olika behov. I din utbildning kombineras medicin, pedagogik, psykologi, sociologi och vårdvetenskap så att du får en helhetssyn på människan. Utbildningen ger dig även bra förutsättningar för att studera vidare på högskola och universitet. Exempel på vidareutbildning är polis, socionom, brandman, sjuksköterska, sjukgymnast eller arbetsterapeut.

Viktiga datum i sommar

Här hittar du alla datum du behöver ha koll på under sommarlovet.

1
juli

Du får ditt slutgiltiga antagningsbesked till gymnasiet.

25
juli

Sista dagen att svara på ditt antagningsbesked.

4
augusti

Reservantagningen börjar.

15
september

Reservantagningen slutar