[wpdreams_ajaxsearchlite]
Bakgrundsbild representerade Bygg- och anläggningsprogrammet.

// Bygg och anläggning

Plåtslagare Skövde

Programmet ger dig kunskap om miljö, säkerhet och hållbart byggande. Du får lära dig att planera och skapa från idé till färdigt arbete.

Intresseanmälan

Ikon för Plåtslagare
Plåtslagare

Om inriktningen Plåtslageri

Plåtslagare passar dig som är en fena på problemlösning och vill arbeta med händerna. Som plåtslagare arbetar du med att tillverka, bearbeta och montera tak- och fasadbeklädnader av plåt. Du kan arbeta med flera olika byggnader, exempelvis industrifastigheter eller villor.

Inom plåtslageri får du vara kreativ när det gäller både problemlösning och utförande. Du arbetar både inomhus och utomhus och ibland på hög höjd. Hos oss har du stora möjligheter till arbete efter examen. På programmet får du kunskap om miljö, säkerhet och hållbart byggande. Du får lära dig att planera och skapa från idé till färdigt arbete. Entreprenörskap är en viktig del i utbildningen och något du lär dig under hela programmet.

Poängplan för Plåtslageri hittar du längre ner på sidan ⇣

 

Jag valde plåtslageri för att det är ett riktigt hantverk och många utmaningar.
Erik, elev

Praktik på gymnasiet

Under din utbildning kommer du att göra praktik (APL) på ett riktigt företag. Du får öva på och utveckla de moment du lärt dig i skolan men även testa på nya uppgifter för första gången. Din handledare och dina yrkeslärare på skolan ser till att du lär dig det senaste inom branschen. Genom din APL-plats får du ett brett kontaktnät med värdefulla referenser.

Högskolebehörighet

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser. Du börjar läsa de högskoleförberedande kurserna i årskurs 2 och kan då bestämma hur du vill göra. Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten, oavsett vilka kurser du väljer att läsa.

Intresseanmälan

Framtida yrken

  • Byggnadsplåtslagare
  • Ventilationsplåtslagare

Kort info

  • Sökkod: BAPLA
  • Program: Bygg och anläggning
  • Inriktning: Plåtslageri
Elev på Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet

Hos oss har du stora möjligheter till arbete efter examen. På programmet får du kunskap om miljö, säkerhet och hållbart byggande. Du får lära dig att planera och skapa från idé till färdigt arbete. Entreprenörskap är en viktig del i utbildningen och något du lär dig under hela programmet, oavsett vilken inriktning du väljer.

Poängplan Plåtslageri

GYMNASIEGEMENSAMMA ÄMNEN

600
Den här poängplanen är för läsår 22/23, inför läsår 23/24 kommer alla program vara högskoleförberedande, vissa ändringar kommer att ske.
Engelska 5
100
Historia 1a1
50
Idrott och hälsa 1
100
Matematik 1a
100
Naturkunskap 1a1
50
Religionskunskap 1
50
Samhällskunskap 1a1
50
Svenska 1 / Svenska som andraspråk 1
100

PROGRAMGEMENSAMMA ÄMNEN

400
Bygg och anläggning 1
200
Bygg och anläggning 2
200

INRIKTNING: PLÅTSLAGERI

400
Plåtslageriprocessen
200
Plåtslageri - grunder
100
Ventilationsplåtslageri 1
100

PROGRAMFÖRDJUPNING

800
Programfördjupning
800

GYMNASIEARBETE

100
Gymnasiearbete
100

INDIVIDUELLT VAL

200
Individuellt val
200
Summa 2500

Inriktningar inom Bygg och anläggning i Skövde

Målare

Målare

Måleri passar dig som gillar att träffa människor och vill ha ett varierande arbete där du kan välja att specialisera dig på det du tycker är roligt.

Snickare

Snickare

Passar dig som vill jobba med nybyggnation, renovering och ombyggnation av allt från bostäder och lokaler till broar och andra anläggningskonstruktioner.