Du är här:

Om oss

Att vara en skola mitt i arbetslivet innebär att skolarbete och arbetsplatsförlagd tid kopplas samman. Din utbildning består av 50% studier och 50% APL. Om du gör bra ifrån dig på din APL-plats resulterar det nästan alltid i en anställning efter examen.

Praktiska Gymnasiet Ystad präglas av en positiv atmosfär och stor gemenskap. Skolan är liten, alla känner alla och stämningen är familjär. Tack vare de små klasserna har lärarna mycket tid för dig som elev. För oss är problem till för att lösas och ingen fråga är för liten eller stor för att ta upp med skolans personal. Du får det stöd du behöver och får också möjlighet att ta eget ansvar.

Många elevutrymmen på skolan är byggda av tidigare elever, bland annat vårt café. Att vara med och bokstavligt talat bygga sin skola tror vi stärker elevernas självkänsla och är ett sätt att låta eleverna få inflytande över både skolan och sin utbildning.

Praktiska SPA & Beauty är vår elevsalong som blivit en lokal angelägenhet för hela Ystad. Här kan allmänheten få ansiktsbehandlingar, nagelförlängningar och allt däremellan. Behandlingarna utförs av våra elever på Hantverksprogrammet med inriktningarna Hudvård och Hår- och makeupstylist. För dig som elev innebär det en möjlighet att praktisera dina kunskaper på riktiga kunder och få erfarenhet av hur en skönhetssalong ska drivas. Du stärks i din yrkesroll och skapar kontakter med såväl kunder som våra samarbetspartners.

Hos oss vävs teori och praktik samman. Matematiken finns närvarande i våra verkstäder och samhällskunskapen präglar vårt arbete med Ung företagsamhet. Vår VVS-utbildning är rankad som förstklassig av VVS-Branschens yrkesnämnd. Lärarna på alla yrkesprogram kommer från yrkeslivet, ofta med många års erfarenheter med sig. På de gymnasiegemensamma ämnena har vi behöriga lärare i samtliga ämnen.

Välkommen att växa tillsammans med oss!