Du är här:

Nyhet Ystad

Förstklassig VVS utbildning

Praktiska Gymnasiet Ystad har åter igen fått utnämningen Förstklassig skola.

Praktiska Gymnasiet Ystad har åter igen fått utnämningen Förstklassig skola av VVS-branschens yrkesnämnd.

- Vi jobbar tätt med näringslivet och försöker fostra eleverna till att bli skickliga yrkeskvinnor och yrkesmän. Därför är utmärkelsen Förstklassig skola en viktig kvalitetsstämpel för oss inom vår VVS-utbildning, säger Gert-Ove Sigurdhsson, rektor på skolan.

Enligt VVS-branschens yrkesnämnd är skolorna som får utnämningen attraktiva för de företag som erbjuder praktikplats och anställning efter gymnasiet. VVS-utbildningen på Praktiska Ystad är populär bland eleverna.

- Vi har väldigt duktiga lärare inom  VVS. Tillsammans med branschen kan lärarna få fram bra praktikplatser vilket har spidit sig i regionen, säger Gert-Ove Sigurdhsson.

Praktiska Gymnasiet Ystad är den enda skolan i närområdet som erbjuder lärlingsutbildning eller lärlingsliknande utbildning.

- Vår skola jobbar stenhårt för att våra elever ska vara förstahandsvalet för arbetsgivarna när de ska anställa. Om man sköter sin praktikplats under utbildningen så är man i princip garanterad ett jobb direkt efter gymnasiet, säger Dafvid Hermansson, biträdande rektor.