Du är här:

Om oss

Praktiska Gymnasiet Växjö är en skola med stor gemenskap mellan elever och personal. Tack vare våra små klasser vet personalen på skolan vad du heter, vilken klass du går i och vad du har för fritidsintressen. Vi har en engagerad lärarkår som alltid har dig som elev som främsta fokus. Vår skola har en hög procent behöriga lärare.

Vi är en förstklassig skola inom VVS på VVS- och fastighetsprogrammet.  En förstklassig skola ger dig som elev en bra utbildning som förbereder dig inför lärlingstiden och ökar möjligheten för dig att klara branschprovet. Förstklassiga skolor som utnämns av VVS-branschens Yrkesnämnd.

Vi ger dig en utbildning som du har nytta av. Du får ta del av ditt yrke som det ser ut i verkligheten, samtidigt som du får grundkunskaper i de gymnasiegemensamma ämnena. De flesta av våra program läser du som lärlingsutbildningar vilket innebär att hälften av din skoltid är på en arbetsplats, så kallar arbetsplatsförlagt lärande (APL). Som lärling får du 1000 kr extra varje månad av CSN utöver studiebidraget.

Redan första året hos oss börjar du på en APL-plats. Du som elev behöver inte hitta en egen APL-plats, vi hjälper till med det. Har du önskemål om ett företag du gärna vill göra din APL på kan du ta med dig företagets kontaktuppgifter till din lärare. Vi försäkrar oss sedan om att företaget är branschgodkänt. APL-platsen ligger oftast i närheten av din hemkommun, men vill du göra APL i en annan kommun tittar vi på möjligheterna för det.

Hos oss kan du gå ut med både en yrkesexamen och ha möjlighet för fortsatta studier. Du får högskolebehörighet genom att välja kurser genom det individuella valet eller genom att läsa en utökad studiekurs. Vi håller alla dörrar öppna för dig och hjälper dig att planera din studietid.

Varmt välkommen till oss!