Du är här:

Om oss

Eleven i fokus

Praktiska Gymnasiet Västerås är en liten och familjär skola med stor gemenskap och eleven i fokus. Våra lärare är behöriga och kompetenta, engagerade och lyhörda.

Lärandet anpassas efter varje elev i små undervisningsgrupper där det råder trygghet och arbetsro. Vi har fina utbildningslokaler med bra arbetsytor och teorilokaler med god studiemiljö.

Våra utbildningar bygger på idén om att blanda teori med praktik, och en stor del av undervisningen består av APL – Arbetsplatsförlagt lärande. Om du vill läsa som gymnasielärling gör du ungefär halva utbildningstiden på en APL-plats. Under lärlingstiden kan du dessutom få 1000 kr extra i månaden av CSN.
Skolan har goda relationer med olika branschföretag och du som elev har stor nytta av det under din utbildningstid och för att knyta framtida kontakter. Många av våra elever har jobb redan när de tar studenten. Du kan även välja att läsa in högskolebehörighet så att du får både en yrkesexamen och möjlighet till att studera vidare efter avslutad utbildning.

Vi är centralt belägna med bra tåg- och bussanslutningar, och vi har en populär skolrestaurang där det serveras god och näringsriktig mat.

Vill du veta mer? Besök oss för att kolla in skolan och våra program på kommande Öppet Hus eller kontakta oss för att boka in en dag som passar dig.

Välkommen till oss!