Du är här:

Om oss

Skola och APL i nära samarbete

Praktiska Gymnasiet Täby är en liten skola med stor gemenskap. Vi är en skola för alla, med engagerade och kompetenta lärare som ser och lyssnar på varje elev. Det skapar en god stämning bland både elever och personal. Vi har en bra skolmiljö med välanpassade lärosalar och håller till i helt nya och fräscha lokaler från 2017.

En av våra grundstenar är att skola och Arbetsplatsförlagt lärande (APL) ska vara i nära samarbete, därför satsar vi mycket på lärlingsutbildningar. Som lärling gör du hälften av din utbildningstid som APL och får 1000 kr extra i månaden av CSN.

Att varva teori med praktik ger dig som elev en bra grund att stå på, och du får redan under skoltiden mycket arbetslivserfarenhet och möjlighet till att skapa kontakter för framtida jobb. En stor andel av våra elever har jobb redan när de tar studenten. Du kan även läsa till högskolebehörighet så att du får både yrkesexamen och möjlighet till vidare studier.

Vi tycker att det är viktigt med elevinflytande, och vi har ett välfungerande elevråd där du har möjligheten att påverka din skolgång.

Vill du veta mer om skolan och våra utbildningar är du välkommen att besöka oss. Håll utkik efter kommande Öppet Hus, eller kontakta oss för att boka in en dag som passar dig.

Varmt välkommen till oss!