Du är här:

"Jag vill starta ett eget ekologiskt bageri "

Elevintervju Emil Nordin

Emil är 18 år och går programmet Restaurang och Livsmedel med inriktning Bageri och Konditori Praktiska Gymnasiet Sundsvall. Vi frågade honom om vad det bästa med hans utbildning är, hur en vanlig dag ser ut och om framtidsdrömmen att öppna ett eget bageri.

Har du alltid vetat att du ville studera till ett praktiskt yrke?
Ja, jag visste redan tidigt att jag ville bli bagare.


Varför sökte du till Praktiska Gymnasiet? Var det ett självklart val?
Ja, det var självklart och den utbildningen finns bara hos Praktiska.


Vad är det bästa med din utbildning?
Den är rolig och framförallt lär man sig mycket på arbetsplatsen, jag får möjlighet att göra allt från bröd till olika desserter.


Vad är det som är så kul med det ni gör?
Att jag hela tiden får nya utmaningar och att jag får vara kreativ. Jag får göra det jag tycker är roligt.


Hur ser en vanlig dag ut för dig?
Jag jobbar mellan 06.00-15.00 och börjar med att ställa i ordning i bistron, ser över vad som behövs. Efter det börjar jag baka allt som ska säljas samt alla beställningar som är gjorda. Dagen avslutas med att vi ser till att allt är klart inför nästa dag.


Vad har du för tankar kring den APL som du har haft?
Det har varit jättebra och jag har fått prova på att jobba på riktigt, blivit bra bemött och framförallt har jag fått yrkeserfarenhet och olika kontakter som kan vara bra att ha efter studenten.


Vilka är dina framtidsdrömmar?
Jag vill starta ett eget ekologiskt bageri med tillhörande litet café där jag kommer att sälja olika bröd och bakverk som är bakat ekologiskt och utan tillsatser.


Vad ska du göra i sommar, nu när du tar studenten?
Jag kommer att vara ledig nån vecka och sen ska jag jobba på Ica Maxi .