Du är här:

Om oss

Kunskap och entreprenörskap i fokus

Praktiska Gymnasiet Stockholm Liljeholmen är en kreativ skola med kunskap och entreprenörskap i fokus. Vi erbjuder flera yrkesprogram som ger dig möjlighet att välja program utifrån dina intressen.

Hos oss sker hälften av din utbildning på skolan och övrig tid på en arbetsplats, så kallat arbetsplatsförlagt lärande (APL). Du får möjlighet att pröva och öva i en yrkesmiljö som förbereder dig för livet efter skolan. Få ett försprång ut i arbetslivet med erfarenhet på CV:t, referenser och inte minst kunskaper inom ett yrke du är intresserad av.

Du hittar oss centralt beläget i hjärtat av Liljeholmen. Vi är en mindre skola där alla känner alla vilket bidrar till en positiv stämning bland både elever och personal. Rektorn och lärarna vet vem du är, vilken inriktning du går och vad du har för intressen. För bästa möjliga start på dagen bjuder vi på frukost varje morgon innan lektionerna börjar. Vi uppmuntrar till en miljö där elever umgås över programgränser och årskullar.

På vår skola går du ut med en yrkesexamen men har även möjlighet till fortsatta studier. Genom det individuella valet kan din studieplan anpassas för att ge grundläggande högskolebehörighet. Vårt samlade team på skolan vill hålla alla dörrar öppna för dig. Vi möter dig där du är i livet och hjälper dig att planera din studietid efter dina mål och behov.

Varmt välkommen att bli en del av gemenskapen!