Du är här:

Nyhet Stockholm Liljeholmen

Liljeholmen i programråd för yrkesprogram

Vi hjälper Skolverket i frågor som rör yrkesutbildning

I höstas kunde skolor ansöka om platser i Skolverkets nationella programråd för yrkesprogram. Nu har Skolverket har valt ut tolv skolor, ett per yrkesprogram, och en av de utvalda är Praktiska Gymnasiet Stockholm Liljeholmen. Utöver skolans rektor sitter även yrkesläraren Divo Rasheed med i programrådet. Divo representerar hantverksprogrammet.

Alla gymnasieskolans program har ett nationellt programråd som hjälper Skolverket i frågor som rör yrkesutbildning. Allt för att yrkesutbildningaran ska motsvara arbetslivets behov ännu bättre.
Programrådet består av personer som har koppling till arbetsgivar, – arbetstagar, – och branschorganisationer, näringslivet och berörda myndigheter. Programrådet träffas fyra gånger per år och den första träffen är redan genomförd.

– Gymnasieskolans yrkesprogram är otroligt viktiga för Sverige och det är väldigt bra att Skolverket nu valt att ta med skolorna i det nationella programrådet, säger Christine Ripås, rektor på Praktiska Gymnasiet Stockholm Liljeholmen.