Du är här:

Om oss

Praktiska Gymnasiet Södertälje erbjuder en modern yrkesskola där utbildning och hållbar utveckling går hand i hand. Här sätter vi dig som elev i fokus och skapar individuella förutsättningar för att just du ska nå dit du vill. Många av våra erfarna lärare har varit yrkesverksamma länge och har en stor kunskapsbank som de längtar efter att dela med sig av. 

Praktiska Gymnasiet Södertälje har APL-platser som ger yrkeskänslan i händerna. På din APL-plats utbildas du av duktiga handledare med mångårig kompetens inom ditt yrke. Din APL-plats månar om att du snabbt ska komma in i gemenskapen och bli en i laget. Allt eftersom tiden går finns det stora möjligheter att du går från elev till anställd.

Våra utbildningar ger dig en gedigen grund att stå på oavsett om du går direkt ut i arbetslivet eller väljer att läsa vidare. Alla våra program är lärlingsprogram vilket innebär att hälften av din utbildning är praktik. Dessutom får du 1000 kr extra i månaden av CSN utöver ditt studiebidrag. Inom ramen för det individuella valet kan du få grundläggande högskolebehörighet. Med både en yrkesexamen och möjlighet att studera vidare har du mycket goda framtidsutsikter.

Välkommen till gemenskapen!