Du är här:

Nyhet Södertälje

Elever på Praktiska Södertälje i SM-final

Gymnasieeleverna på Praktiska gymnasiet i Södertälje har gått till final i Stylist-SM.

Gymnasieeleverna på Praktiska gymnasiet i Södertälje har gått till final i Stylist-SM. Nu förbereder sig eleverna från Nyköping och Södertälje inför tävlingen som går av stapeln i Borås den 27 mars.

Tävlingen arrangeras av SFLF (stylist och frisörlärarbundet) och är öppen för alla skolor i hela Sverige för både frisörer och stylister. Först får eleverna tävla i en regiontävling där flera skolor deltar och därefter går de som får mest poäng vidare till SM i Borås den 27 mars 2019.

I år har Praktiska Södertälje totalt tre elever i årskurs 2 och 3 som kvalificerat sig till SM-finalen. Lovisa Vikberg, Paulina Kròlik och Ebba Östergren som gått vidare studerar Hantverksprogrammet med inriktning Hår- och makeupstylist och kommer från Nyköping och Södertälje.

- Det är egentligen inte tävlingarna som är målet för eleverna, utan själva teknikträningen som leder till att vi får färdiga stylister som är tekniskt duktiga och trygga med sina grundkunskaper. Sen är det givetvis också en fin merit att ha deltagit på en tävling, säger Nada Gouriye som undervisar stylisteleverna på Praktiska Södertälje.

Förutom Hantverksprogrammet så finns programmen Barn och Fritid, Bygg och Anläggning, El och Energi, Fordon och Transport, Hotell och Turism, Naturbruk, Restaurang och Livsmedel samt Vård och Omsorg på Praktiska Gymnasiet Södertälje.