Du är här:

Nyhet Södertälje

Anna Alyaksina tog hem vinsten i SM i make-up

Eleverna på Hår- och Makeupstylistinriktningen undervisas av en svensk mästare.

Eleverna på Hår- och Makeupstylistinriktningen under programmet Övriga Hantverk på Praktiska gymnasiet Södertälje undervisas nu av en svensk mästare, efter att deras lärare Anna Alyaksina kammat hem segern i Svenska mästerskapen i make-up. Nu får Anna representera Sverige i de internationella mästerskapen i Düsseldorf.

Anna Alyaksina undervisar till vardags eleverna på Hår- och Makeupstylistinriktningen på Praktiska gymnasiet Södertälje. I september i år var hon en av tio finalister i Svenska mästerskapen i make-up som arrangeras en gång per år av Svenska hudterapeuters riksorganisation. Anna deltog för andra året i rad i tävlingen, och detta året gick allt hennes väg.

-Jag bestämde mig för att vara med i SM i make-up för att motivera mina elever på skolan. Såhär i efterhand kan jag konstatera att det fungerade! berättar Anna Alyaksina.

Anna har en gedigen utbildning och bakgrund inom mode, textil och smink och över 15 års erfarenhet från jobb som modedesigner, sminkör och stylist för modemagasin samt frilansuppdrag över hela världen. Som segrare i årets tävling kommer Anna att få representera Sverige i den internationella tävlingen ”International Make-up championship” i Düsseldorf, Tyskland.