Du är här:

Om oss

Flexibilitet, närhet och praktiskt lärande

På Praktiska Gymnasiet Örebro ställer vi höga krav på oss själva för att skapa de bästa förutsättningarna för en lärorik och rolig utbildning. Vår undervisning präglas av flexibilitet, närhet och praktiskt lärande.

När du läser en lärlingsutbildning får du en grundläggande yrkesutbildning med mycket arbetslivserfarenhet. Halva din studietid äger rum ute på en arbetsplats, så kallat arbetsplatsförlagt lärande (APL), vilket gör att du på ett naturligt sätt växer in i din blivande yrkesroll. Du behöver inte ha några förkunskaper för att utbilda dig till ett yrke men du behöver vara nyfiken, framåt och intresserad. Ju mer utbildad du blir inom ditt yrke desto mer får du göra på din APL-plats. På arbetsplatsen har du en handledare som ansvarar för att du ska utvecklas inom ditt arbetsområde.

På skolan ger vi dig de teoretiska kunskaperna du behöver (bland annat de gymnasiegemensamma ämnena) och ger dig chansen att pröva och öva på ditt yrke innan du går ut på APL. De gymnasiegemensamma ämnena läser du under alla dina tre år hos oss. 

Ett program där du har extra stora chanser att få jobb efter utbildningen är vår låssmedsinriktning som finns under Hantverksprogrammet. Du får gedigna kunskaper om hur olika lås- och säkerhetssystem fungerar och både utbildning och arbetsmarknad präglas av ett starkt säkerhetstänkande. Utbildningen passar dig som vill jobba i ett serviceyrke.

Hos oss kan du gå ut med både en yrkesexamen och ha möjlighet för fortsatta studier. Antingen kan du genom det individuella valet välja kurser eller så kan du läsa en utökad studiekurs och på så sätt få högskolebehörighet. Vi vill hålla alla dörrar öppna för dig och hjälper vi dig att planera din studietid.


Välkommen till den lilla skolan med den stora gemenskapen!