Du är här:

Nyhet Nacka

Lucy utsågs till Sveriges bästa Stylist åk 2 i Skol-SM

Den 14 april gick Skol-SM av stapeln i Bryggarsalen i Stockholm

Den 14 april gick Skol-SM av stapeln i Bryggarsalen i Stockholm, där stylistelever från Praktiska Gymnasiet Nacka deltog. Tävlingen arrangerades av Svenska Stylist & Frisörlärarförbundet tillsammans med Hair Sweden och Frisörföretagarna.
 

Vår åk 2-elev Lucy Espinal Vasquez vann 1:a placering och utsågs till bästa Stylist åk 2 i Sverige.

Åk 2 tävlade i Skönhetsmakeup med Restyling till kvällsmakeup. Det var första gången Lucy tävlade i makeup och det var väldigt roligt. Hon känner sig taggad inför nästa år och vill tävla mer. ”Det var en spänd dag med nervositet och jag blev väldigt glad när jag vann!”, säger Lucy.

Åk 3 tävlade i Kreativ makeup efter en moodboard. Vår åk 3-elev Aphinya gillar att tävla och det var femte gången hon var med och tävlade under sin skolgång på Praktiska Gymnasiet Nacka, men det var första gången hon tävlade i SM. Tyvärr blev det ingen placering denna gång men Aphinya känner sig nöjd över sin insats och ser varje tävlingstillfälle som en vinst då man lär sig mycket och utvecklas. Hon kommer nog vilja fortsätta tävla i makeup när hon tagit studenten och är diplomerad makeupartist.