Du är här:

Om oss

Praktiska Gymnasiet Märsta är den lilla gymnasieskolan där vi prioriterar trygghet, hälsa och arbetsro.

Skolan ligger i Sigtuna kommun och endast 10 minuters promenad från Märsta station. Studiero och trygghet är ledord för oss och som elev är du alltid sedd. Vi som arbetar på skolan gör vårt yttersta för att du ska lyckas med dina studier. Vi har små klasser och varje program har sitt hemklassrum. Lärartätheten är hög och som elev hos oss har du ett nära samarbete med din mentor kring ditt lärande. Vi har stort fokus på hälsa och arbetar strukturerat med hälso- och värdegrundsfrågor under läsåret.

Vi är skolan för alla. Som elev kan du välja att läsa programmet med yrkes- eller högskoleförberedande inriktning. Som gymnasielärling gör du 50% av din skolgång ute på ett företag och ofta är det där våra elever börjar sin första anställning när de avslutat skolan.

Vi är en skola som brinner för entreprenörskap och vi samarbetar med Ung Företagsamhet. Hos oss har alla elever möjlighet att driva UF-företag under sin studietid. I undervisningen har du tillgång till inläsningstjänst, stavningsprogram och talsyntes. Behöver du extra stöd finns skolans specialpedagog och elevhälsoteam att tillgå.

Välkommen att besöka skolan och vara med en dag. Då får du möjlighet att träffa lärare och elever samt uppleva känslan av att vara elev på en skola med arbetsro, trygghet och trivsel.

Helen Stenbäck Urde
Rektor