Du är här:

Märsta

Skolan med arbetsro, trygghet och trivsel

Praktiska Gymnasiet Märsta
Östra Bangatan 4
195 60 Arlandastad

Rektor Helen Stenbäck Urde
0702-45 51 50
helen.stenback@praktiska.se

Se våra program

Här kan du läsa mer om vårt unika programutbud. Många av våra program kan du läsa som lärling och alla våra program ger möjlighet till högskolebehörighet.

Våra program

Bli elev för en dag

Vill du veta hur det är att gå på Praktiska Gymnasiet? Bli elev för en dag och få chansen att träffa våra lärare och elever, kolla in våra program samt se dig om på skolan. Kontakta skolans rektor för mer info.

Om praktiska gymnasiet Märsta

Praktiska Gymnasiet Märsta är den lilla gymnasieskolan där vi prioriterar trygghet, hälsa och arbetsro.

Vår skola ligger i Sigtuna kommun med endast 10 minuters promenad från Märsta station. Studiero och trygghet är ledord för oss och som elev är du alltid sedd. Vi som arbetar på skolan gör vårt yttersta för att du ska lyckas med dina studier. Vi har små klasser och varje program har sitt hemklassrum. Lärartätheten är hög och som elev hos oss har du ett nära samarbete med din mentor kring ditt lärande. Vi har stort fokus på hälsa och arbetar strukturerat med hälso- och värdegrundsfrågor under läsåret.

Läs mer om oss

115

Elever

20171205

5

Program

20171025

11

Lärare

20171205

Barn och Fritid

Detta är programmet för dig som tycker om att jobba med människor i alla åldrar. Du är intresserad av att undervisa och nyfiken på hur lärandet går till. Du hjälper barn, ungdomar och funktionshindrade i skolan, hemmet eller under fritiden. De kan behöva stöttning med olika aktiviteter som exempelvis skoluppgifter, träning, sociala aktiviteter och hälsa. Arbetet innebär ofta att möta och leda grupper på fritidsgårdar, i skolan eller i olika föreningar. På Barn och fritid får du chans att möta många nya människor och vara med där det hela tiden händer nya saker.

Läs mer

Favorit

Ansök

Inom Barn och Fritid kan du välja på följande inriktningar

Bygg och Anläggning

Är du en självständig och kreativ person som tycker om att arbeta praktiskt? Då är Bygg- och anläggningsprogrammet något för dig. Här får du färdigheter inom bygg och anläggning och har stora möjligheter till arbete efter examen. Du får även kunskap om miljö, säkerhet och hållbart byggande. Du får lära dig att planera och skapa från idé till färdig produkt. Entreprenörskap är en viktig del i utbildningen, något som du lär dig under hela programmet, oavsett vilken inriktning du väljer.

Läs mer

Favorit

Ansök
El och Energi

Är du teknisk och gillar elektronik? Är siffror din grej, och gillar du att vara serviceinriktad? Här på El och energi blir ditt intresse ditt jobb. Du jobbar med många uppgifter samtidigt, får lära dig bland annat att installera/sköta el-, energi- och vattensystem. Säkerheten är en viktig del i utbildningen, därför får du också läsa arbetsmiljöfrågor som hur du skyddar dig på jobbet och undviker skador.

Läs mer

Favorit

Ansök
Handel och Administration

Du vill jobba med försäljning, brinner för god service och funderar kanske på att starta eget företag. Programmet Handel och administration ger dig en bred utbildning med flera olika arbetsmöjligheter. Du lär dig jobba med administration, ekonomi, försäljning och service. Programmet förbereder dig för anställning på ett företag men också för att kunna starta eget.

Läs mer

Favorit

Ansök
Introduktionsprogram

Introduktionsprogrammen finns till för att ge dig som saknar gymnasiebehörighet möjligheten att komma in på ett nationellt program, eller att börja arbeta. Du kan läsa introduktionsprogrammen på alla våra skolor. Yrkesintroduktion (IMYRK) och Programinriktat individuellt val (IMPRO) går att läsa på de flesta av våra program. Kontakta skolans rektor för mer information.

Läs mer

Favorit

Ansök

Introduktionsprogram

YRKESINTRODUKTION (IMYRK)
Yrkesintroduktion är för dig som saknar gymnasiebehörighet. Målet med programmet är du ska få en yrkesinriktad utbildning som underlättar för dig att etablera dig på arbetsmarknaden eller som leder till studier på ett yrkesprogram. Du läser utbildningen på heltid och följer en individuell studieplan, framtagen för just dig. Kontakta skolans rektor för mer information.

PROGRAMINRIKTAT INDIVIDUELLT VAL (IMPRO)
Programinriktat individuellt val är för dig som saknar gymnasiebehörighet. Målet med programmet är att göra dig till behörig gymnasieelev. Du följer schemat för ett yrkesprogram och får undervisning i de grundskoleämnen som du saknar för att kunna skrivas in på ett nationellt program. Kontakta skolans rektor för mer information.

Naturbruk

Är du intresserad av djur och växter? Vill du arbeta nära naturen? Naturbruksprogrammet är för dig som vill jobba med djur och natur. Du lär dig att arbeta med trädgård, hästhållning och djurvård.

Läs mer

Favorit

Ansök
VVS och Fastighet

På programmet VVS och fastighet får du arbeta mycket fritt och självständigt med den senaste tekniken. Att ge god service till kunder är en del i detta yrke. Du lär dig att underhålla fastigheter, tekniska anläggningar och system. Här får du svaren på hur du sparar energi, är miljömedveten samt undviker arbetsskador på jobbet.

Läs mer

Favorit

Ansök
Citat

Lärarberättelse Sarah Knight

Barn och Fritid

"Jag finner en glädje i att komma till skolan och möta eleverna"

Läs mer om Sarah
Citat

Madeleine Sjöblom, lärare och biträdande rektor

Barn och Fritid

"Praktiska Gymnasiet Märsta är en skola för alla"

Läs mer om Madeleine
Citat

Lovis Sahlin

Barn och Fritid

"Välj Barn och fritid om du är social och gillar att jobba med människor"

Läs mer om Lovis
Citat

Handledarintervju Katarina Bergander

Barn och Fritid

"De får komma ut i det verkliga arbetslivet"

Läs mer om Katarina

Kommande händelser

06
dec

Öppet Hus

Välkommen till vårt Öppet Hus kl.18:00-19:30

22
aug

Terminsstart: åk 2 och 3

Onsdag 22 augusti, kl.10.00. Välkomna!

20
aug

Terminsstart: åk 1

Måndag 20 augusti, kl.10.00. Välkomna!

Se fler händelser

Senaste nytt

08 oktober, 2018

Ännu en Förstklassig skola!

Ännu en av våra skolor har blivit utsedd till en "Förstklassig skola" av VVS-branschens...

29 augusti, 2018

Förstklassig skola!

VVS-branschens yrkesnämnd har utnämnt Praktiska Gymnasiet Ystad till en "Förstklassig skola"

08 maj, 2018

Felix vann vår låssmedstävling

Västeråseleven blev 6000 kronor rikare

Se fler nyheter