Du är här:

Om oss

Vi utbildar framtidens arbetskraft!

Praktiska Gymnasiet Luleå är en liten skola med stor gemenskap, där alla syns och ses. Vi har små klasser med engagerade lärare som uppmärksammar elevernas unika förutsättningar och behov.

En stor del av undervisningen består av APL, Arbetsplatsförlagt lärande. Om du väljer att läsa som lärling gör du ungefär halva utbildningstiden på en APL-plats, och du kan även få 1000 kr extra i månaden av CSN.

Skolan har goda kontakter med näringslivet, något som gör det lättare för dig som elev att komma ut i arbete efter avslutad utbildning. En hög andel av våra elever har jobb redan när de tar studenten.

Många elever som börjar på skolan har goda entreprenörsegenskaper, och kan utveckla dessa ännu mer genom att läsa kursen ”Entreprenörskap” eller genom att prova på att starta eget UF-företag.

Du är välkommen att besöka oss för att kolla in skolan och våra program samt träffa våra elever och lärare. Håll utkik efter kommande Öppet Hus eller kontakta oss för att boka in ett besök på en dag som passar dig.