Du är här:

Om oss

Praktiska Gymnasiet Kristianstad är skolan där APL-platser blir till arbetsplatser. Som lärling hos oss består hälften av din utbildning av undervisning inne på skolan och andra hälften av arbetsplatsförlagt lärande (APL). Du får dessutom 1000 kr extra av CSN utöver studiebidraget.

Vi vill ge dig en utbildning som du har nytta av och som leder till jobb. För oss är det viktigt att du får ta del av ditt yrke som det ser ut i verkligheten, samtidigt som du får grundkunskaper i de gymnasiegemensamma ämnena. De flesta av våra program läser du som lärlingsutbildningar. Du behöver inte ha några förkunskaper för att utbilda dig till ett yrke men du behöver vara nyfiken, framåt och intresserad av att ta dig an nya uppgifter.

Du får en bra början

När du läser på skolan bjuder vi dig på frukost innan lektionerna börjar. Din lunch äter du på restaurang Metropol där du varje dag kan välja mellan fem olika rätter. Som elev blir du alltid sedd av vår personal och har alltid någon att vända dig till om ett problem skulle uppstå. Tack vare de små klasserna bli du snabbt en i gemenskapen, både i din klass och i resten av skolan. Eleverna umgås över programgränserna och även över årskullarna.

Vi ser dig

Rektorn och lärarna på skolan vet vem du är, vilken inriktning du går och vad du har för intressen. Det är inte ovanligt att lärarna kan namnen på alla eleverna på skolan.

Välkommen att söka dig till oss!