Du är här:

Om oss

Praktiska Gymnasiet Karlskrona är en liten skola med stor gemenskap och god stämning. Vi har små klasser med engagerade lärare där eleverna blir sedda och där lärandet anpassas efter varje elevs unika behov.

Vi är skolan mitt i arbetslivet, och vi tror på att varva teori med mycket praktik. Det ger en helhet i undervisningen. Mycket praktik gör att du som elev får bra kunskaper om branschen och känner dig trygg i din arbetsroll, samt att du får chansen att skapa värdefulla kontakter för framtiden. En stor andel av våra elever har jobb direkt efter studenten.

Lärling och APL

Om du väljer att läsa som gymnasielärling har du ungefär hälften av din studietid som APL - Arbetsplatsförlagt lärande, på ett eller flera företag. Som lärling kan du dessutom få 1000 kr extra i månaden av CSN.

Högskolebehörighet

Hos oss kan du läsa in högskolebehörighet så att du får fler valmöjligheter och bra förutsättningar för både jobb och vidare studier efter examen. Vi har även introduktionsprogrammen IMR och IMY, där målet är en yrkesexamen och anställning.

Vill du besöka skolan? Håll utkik efter kommande Öppet Hus eller kontakta oss för en Prova-på-dag!

Varmt välkommen till oss!