Du är här:

Sagt om våra elever

APL-handledarna berättar om hur det är att ta emot en elev från Praktiska Gymnasiet

”Det har fungerat jättebra att ha en elev från Praktiska Gymnasiet hos oss. Man blir glad av att se entusiasmen och viljan att lära sig nya saker. Samtidigt som jag får hjälp så lär sig eleven att ta ansvar och växer in i yrket bit för bit.” 
Therese Törnell | Kastanjegården, Onsala

”Hos oss har eleven utvecklats massor både på det arbetsmässiga och det personliga planet. Vi i personalen har även fått lära oss en hel del från eleven som har kommit med nya, färska kunskaper och idéer.”
Susanna Valonen | Odalens förskola, Södertälje

”Jag har haft många APL-elever från Praktiska Gymnasiet och vi är mer än nöjda. Eleverna som kommer till oss är intresserade, motiverade och hungriga på att lära sig det praktiska yrket. För egen del ser jag det som en stor förmån att få dela med mig av mina förvärvade kunskaper, samtidigt som eleverna hjälper mig att hitta nya lösningar på problem som jag kanske annars inte hade tänkt på. Att ha APL-elever på sitt företag är även ett bra sätt att hitta ny personal på.”
Kenneth Lantz | DAKE Snickeri och Fastighetsförvaltning, Helsingborg

”Jag har haft flera praktikanter tidigare och har även gått APL-handledarutbildning, något som jag rekommenderar. Vi hade en APL-elev från Praktiska Gymnasiet i 6 månader och det funkade jättebra. Barnen älskade honom! Han var blyg i början men utvecklades mycket under sin tid hos oss. Att ha en APL-elev är väldigt givande för både företaget, handledaren och för eleven själv.”
Petra Morad | Elafskolan, Södertälje

”Det har varit väldigt positivt att ha en APL-elev från Praktiska Gymnasiet, och samarbetet har fungerat jättebra. Hon kommer med mycket egna förslag, tar initiativ och är engagerad. Det bästa med att ha en APL-elev är att eleven är intresserad av verksamheten och får lära sig så mycket, och att även jag som handledare får nya kunskaper genom att lära ut.”
Helena Linné | Orion DV, Södertälje

Det sätter krav på oss som företag att ha elever från Praktiska Gymnasiet.
Jonas Broby | K-Rauta, Växjö