Du är här:

"Jag brinner för att arbeta med ungdomar och se dem lyckas"

Anna Bärgman, biträdande rektor och SYV

Hej! Jag heter Anna Bärgman och arbetar som biträdande rektor på Praktiska Gymnasiet Borås. Detta år är mitt trettonde år på Praktiska Gymnasiet. Jag brinner för att arbeta med ungdomar och få se dem lyckas. Att få följa en elev från det att vi träffades i årskurs nio till det att de tar studenten med såväl yrkesexamen och anställning är min drivkraft i arbetet.

Mitt arbete på skolan ser olika ut dag för dag. Då vi är en relativt liten skola så är vi väldigt nära eleverna vilket jag tycker är väldigt bra. Det skapar en trygg och bra atmosfär på skolan, där fokus ligger på lärande. Jag har många elevmöten varje dag där varje elev är unik.

Mitt mål är att du som elev skall utvecklas under dina år hos oss, både som person, samhällsmedborgare och framtida yrkesarbetare. Jag vill se dig lyckas med stort som smått. När du tar studenten vill jag känna att du står där stolt med en framgångsrik utbildning i bagaget redo för framtiden efter dina tre bästa skolår.

Mitt gymnasieval var enkelt. Jag gillar att laga mat så Restaurang och livsmedelsprogrammet var ett självklart val för mig. Att gå ett praktiskt program, få en yrkesexamen men även ha möjlighet att studera vidare skapar en bred bas för framtiden, vart den än tar dig.

/Anna Bärgman