Du är här:

Restaurang och Livsmedel
Kök och servering

Om inriktningen

Du lär dig att tillaga och servera mat i varmkök, kallkök samt storkök. Du får sätta ihop matsedlar, välja ut rätt råvaror och laga maträtter utifrån gästers önskemål. Under din skoltid får du prova på att jobba i restaurangkök och servera. Efter studenten kan du arbeta som kock eller servitris/servitör.

Här kan du läsa denna utbildning

Yrkesutgångar

Kock | Servitris - servitör

Generell poängplan

Gymnasiegemensamma ämnen

Alla elever läser gymnasiegemensamma ämnen. Hos oss är dessa ämnen riktade mot ditt program.

600
Poäng
Se detaljerad plan
Engelska 5 100
Historia 1a1 50
Historia 1a1 100
Matematik 1a 100
Naturkunskap 1a1 50
Religionskunskap 1 50
Samhällskunskap 1a1 50
Svenska 1 / SSA 1 100

Programgemensamma ämnen

400
Poäng
Se detaljerad plan
Hygien 100
Livsmedels- och näringskunskap 1 100
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel 100
Service och bemötande 1 100

Inriktning: Kök och Servering

300
Poäng
Se detaljerad plan
Mat och dryck i kombination 100
Matlagning 1 100
Servering 1 100

Programfördjupning

Programfördjupningar är de kurser som ska leda fram till just det yrke du vill utbilda dig till. En del av dessa poäng får du när du är på din APL-plats.

900
Poäng
Se detaljerad plan
Programfördjupning 900

Gymnasiearbete

Gymnasiearbetet sammanfattar din utbildning på gymnasiet. Det är ditt eget projekt som du tillsammans med en lärare på skolan ansvarar för. Det är möjligt att göra detta arbete på din APL-plats.

100
Poäng
Se detaljerad plan
Gymnasiearbete 100

Individuellt val

Här kan du välja mellan alla de kurser som skolan erbjuder.

200
Poäng
Se detaljerad plan
Individuellt val 200
Totala poäng
2500