Du är här:

Restaurang och Livsmedel
Färskvaror, delikatesser och catering

Om Inriktningen

På den här inriktningen får du lära dig allt om livsmedel, till exempel att välja rätt redskap och råvaror för tillagning. Du får även lära dig att kombinera mat och dryck på bästa sätt, samt duka och lägga upp mat

Här kan du läsa denna utbildning

Yrkesutgångar

Butikssäljare inom färskvaror och delikatess | Delikatessäljare | Expertsäljare inom exempelvis kött och chark

Generell poängplan

Gymnasiegemensamma ämnen

Alla elever läser gymnasiegemensamma ämnen. Hos oss är dessa ämnen riktade mot ditt program.

600
Poäng
Se detaljerad plan
Engelska 5 100
Historia 1a1 50
Idrott och hälsa 1 100
Matematik 1a 100
Naturkunskap 1a1 50
Religionskunskap 1 50
Samhällskunskap 1a1 50
Svenska 1 / SSA 1 100

Programgemensamma ämnen

400
Poäng
Se detaljerad plan
Hygien 100
Livsmedels- och näringskunskap 1 100
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel 100
Service och bemötande 1 100

Inriktning: Färskvaror, delikatesser och catering

600
Poäng
Se detaljerad plan
Personlig försäljning 1 100
Personlig försäljning 2 100
Livsmedels- och näringskunskap 2 100
Mat och butik 1 100
Mat och dryck i kombination 100
Service och bemötande 2 100

Programfördjupning

Programfördjupningar är de kurser som ska leda fram till just det yrke du vill utbilda dig till. En del av dessa poäng får du när du är på din APL-plats.

600
Poäng
Se detaljerad plan
Programfördjupning 600

Gymnasiearbete

Gymnasiearbetet sammanfattar din utbildning på gymnasiet. Det är ditt eget projekt som du tillsammans med en lärare på skolan ansvarar för. Det är möjligt att göra detta arbete på din APL-plats.

100
Poäng
Se detaljerad plan
Gymnasiearbete 100

Individuellt val

Här kan du välja mellan alla de kurser som skolan erbjuder.

200
Poäng
Se detaljerad plan
Individuellt val 200
Totala poäng
2500