Du är här:

Restaurang och Livsmedel
Bageri och konditori

Om inriktningen

Denna inriktning är ett perfekt val för dig som är kreativ och noggrann, och vill kombinera matlagning med hantverk. Efter studenten kan du arbeta inom både små och stora verksamheter som bland annat bagare eller konditor.

Här kan du läsa denna utbildning

Yrkesutgångar

Bagare och konditor

Generell poängplan

Gymnasiegemensamma ämnen

Alla elever läser gymnasiegemensamma ämnen. Hos oss är dessa ämnen riktade mot ditt program.

600
Poäng
Se detaljerad plan
Engelska 5 100
Historia 1a1 50
Idrott och hälsa 1 100
Matematik 1a 100
Naturkunskap 1a1 50
Religionskunskap 1 50
Samhällskunskap 1a1 50
Svenska 1 / SSA 1 100

Programgemensamma ämnen

400
Poäng
Se detaljerad plan
Hygien 100
Livsmedels- och näringskunskap 1 100
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel 100
Service och bemötande 1 100

Inriktning: Bageri och konditori

300
Poäng
Se detaljerad plan
Bageri 1 100
Choklad och konfektyr 100
Konditori 1 100

Programfördjupning

Programfördjupningar är de kurser som ska leda fram till just det yrke du vill utbilda dig till. En del av dessa poäng får du när du är på din APL-plats.

900
Poäng
Se detaljerad plan
Programfördjupning 900

Gymnasiearbete

Gymnasiearbetet sammanfattar din utbildning på gymnasiet. Det är ditt eget projekt som du tillsammans med en lärare på skolan ansvarar för. Det är möjligt att göra detta arbete på din APL-plats.

100
Poäng
Se detaljerad plan
Gymnasiearbete 100

Individuellt val

Här kan du välja mellan alla de kurser som skolan erbjuder.

200
Poäng
Se detaljerad plan
Individuellt val 200
Totala poäng
2500