Barn- och fritidsprogrammet Fritid och hälsa

Vill du lära dig mer om hälsa och träning mot både individer och grupper? Då ska du välja inriktningen fritid och hälsa.

Föremål som representerar Fritid och hälsa ligger utlagda på mörkt trä.

Ikon i form av en skivstång. Om Fritid och hälsa

Inriktningen Fritid och hälsa på Barn- och fritidsprogrammet passar dig som är intresserad av träning och utveckling, gillar ledarskap och tycker att det är roligt att arbeta med människor.

Utbildningen fokuserar på att ge dig kunskap inom olika friskvårds- och fritidsaktiviteter som bidrar till att förbättra människors hälsa och att leva ett mer aktivt liv. Du kommer att få lära dig vad hälsa och träning är, på vilka sätt kosten påverkar hur vi mår och hur man skapar ett kostprogram. Du får veta mer om vilka olika träningsformer det finns och hur man skapar ett träningsprogram för individer eller grupper.

Kurser inom bland annat ledarskap och pedagogik ingår också när du läser fritid och hälsa och under utbildningen mixas teori med praktiska moment för att ge dig de bästa förutsättningarna att bli en bra coach och motivera andra att leva en sund och hållbar livsstil.

Högskolebehörighet:
Grundläggande högskolebehörighet ingår i alla yrkesprogram på gymnasiet. Det innebär att du inte behöver välja till några kurser för att bli behörig till vissa utbildningar på högskola eller universitet. Du kan välja bort kurserna som ger högskolebehörighet om du känner att det inte är något för dig.

Framtida yrken

  • Personlig tränare, Personal på idrotts- och fritidsanläggningar, Badhallspersonal

Övrig info

  • Program: Barn- och fritidsprogrammet
  • Inriktning: Fritid och hälsa
  • Programkod: BFFRI

APL & Lärling Vi varvar teori och praktik under hela utbildningen!

På gymnasiet kallas praktik för APL (arbetsplatsförlagd lärande). Alla som läser inriktningen fritid och hälsa hos oss kommer att vara ute på APL i minst 15 veckor under sin gymnasietid. På vissa av våra skolor kan man också välja att läsa som lärling, då är man som elev ute på APL minst 50% av sin utbildning.

Elev som läser fritid och hälsa träningar på ett gym.

Här kan du läsa fritid och hälsa

Andra inriktningar inom Barn och fritid

Kolla in alla andra inriktningar på barn- och fritidsprogrammet på Praktiska Gymnasiet.

Var detta inte för dig?

Alla drömmer inte om att jobba med samma sak och tur är väl det! Klicka på knappen för att se alla andra utbildningar som du kan läsa hos oss.