Bageri och Konditori
Denna inriktning är ett perfekt val för dig som vill kombinera matlagning med hantverk och kreativ och noggrannhet.
Läs om vår hantering av Covid-19.
På inriktningen lär du dig att laga och servera mat i varmkök, kallkök och storkök. Efter studenten kan du arbeta som kock eller servitris/servitör.
IntresseanmälanLär dig hantera mat och livsmedel som kock eller servitör genom att läsa kök och servering i Örnsköldsvik. Du får läsa kurser i ämnen som service och bemötande och näringslära, matlagning och servering. Det är en bred utbildning som skapar förutsättningar för flera jobb inom restaurang. Bland annat får du lära dig tillaga rätter för både varmkök och kallkök samt hur mat och dryck hör ihop.
Gillar du matlagning och är intresserad av smaker från hela världen? Vill du jobba i en restaurang eller ett bageri? På Restaurang och livsmedel lagar du rätter i varmkök, kallkök och storkök, bakar i bageriet och hanterar dryck och livsmedel. Du får också lära dig dukning, att servera kunder och känna på branschens höga tempo.
GYMNASIEGEMENSAMMA ÄMNEN |
600 |
---|---|
Engelska 5 | 100 |
Historia 1a1 | 50 |
Idrott och hälsa 1 | 100 |
Matematik 1a | 100 |
Naturkunskap 1a1 | 50 |
Religionskunskap 1 | 50 |
Samhällskunskap 1a1 | 50 |
Svenska 1 och svenska som andraspråk 1 | 100 |
PROGRAMGEMENSAMMA ÄMNEN |
400 |
Hygien | 100 |
Livsmedels- och näringskunskap 1 | 100 |
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel | 100 |
Service och bemötande 1 | 100 |
INRIKTNING: KÖK OCH SERVERING |
300 |
Mat och dryck i kombination | 100 |
Matlagning 1 | 100 |
Servering 1 | 100 |
PROGRAMFÖRDJUPNING |
900 |
Programfördjupning | 900 |
GYMNASIEARBETE |
100 |
Gymnasiearbete | 100 |
INDIVIDUELLT VAL |
200 |
Individuellt val | 200 |
Denna inriktning är ett perfekt val för dig som vill kombinera matlagning med hantverk och kreativ och noggrannhet.
— En del av AcadeMedia —
Vi använder cookies för att mäta trafiken på hemsidan och för statistik. Informationen som samlas in är anonym.