Kök och Servering
På inriktningen Kök och Servering lär du dig att laga och servera mat i varmkök, kallkök och storkök.
Läs om vår hantering av Covid-19.
Denna inriktning är ett perfekt val för dig som vill kombinera matlagning med hantverk. Efter studenten kan du arbeta i små och stora verksamheter som bland annat bagare eller konditor.
IntresseanmälanDenna inriktning är ett perfekt val för dig som vill kombinera matlagning med hantverk och är kreativ och noggrann. Efter studenten kan du arbeta i små och stora verksamheter som bland annat bagare eller konditor.
Gillar du matlagning och är intresserad av smaker från hela världen? Vill du jobba i en restaurang eller ett bageri? På Restaurang och livsmedel lagar du rätter i varmkök, kallkök och storkök, bakar i bageriet och hanterar dryck och livsmedel. Du får också lära dig dukning, att servera kunder och känna på branschens höga tempo.
GYMNASIEGEMENSAMMA ÄMNEN |
600 |
---|---|
Engelska 5 | 100 |
Historia 1a1 | 50 |
Idrott och hälsa 1 | 100 |
Matematik 1a | 100 |
Naturkunskap 1a1 | 50 |
Religionskunskap 1 | 50 |
Samhällskunskap 1a1 | 50 |
Svenska 1 och svenska som andraspråk 1 | 100 |
PROGRAMGEMENSAMMA ÄMNEN |
400 |
Hygien | 100 |
Livsmedels- och näringskunskap 1 | 100 |
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel | 100 |
Service och bemötande 1 | 100 |
INRIKTNING: BAGERI OCH KONDITORI |
300 |
Bageri 1 | 100 |
Choklad och konfektyr | 100 |
Konditori 1 | 100 |
PROGRAMFÖRDJUPNING |
900 |
Programfördjupning | 900 |
GYMNASIEARBETE |
100 |
Gymnasiearbete | 100 |
INDIVIDUELLT VAL |
200 |
Individuellt val | 200 |
På inriktningen Kök och Servering lär du dig att laga och servera mat i varmkök, kallkök och storkök.
— En del av AcadeMedia —
Vi använder cookies för att mäta trafiken på hemsidan och för statistik. Informationen som samlas in är anonym.