[wpdreams_ajaxsearchlite]
Elever pluggar i klassrum

Skola med brett utbud av program och inriktningar

Ulrika Holmgren som är rektor på Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik svarar på fem frågor om skolan. Hon svarar bland annat på hur det är med att få jobb efter studenten och om deras E-sport som tillval.

1.Vad innebär det att vara lärling? 
Att vara lärling innebär att hälften av din utbildning görs ute på ett företag, omgiven av yrkesmänniskor som du kan lära av, det kallas för APL. Det är alltid skolan som ordnar APL-platsen och din lärare besöker dig regelbundet för att säkerställa att du får den utbildning du behöver.  Du behöver inte ha några förkunskaper för att utbilda dig till ett yrke, men du behöver vara nyfiken, framåt och intresserad. 

2. Hur lätt är det att få jobb inom era utbildningar efter studenten? 
2019 hade 77 % av våra avgångselever arbete efter studenten och 8 % valde att studera vidare. Gör man ett bra jobb på sin APL-plats är det stor chans att man får jobb där efter studenten. 

3. Vad får man göra om man är elev för en dag hos er? 
Då kommer man till skolan och får vara med på programmet som man är intresserad av under en dag. Man får träffa elever och lärare på det programmet, se lokalerna, äta lunch på skolan och bara få chansen att känna av atmosfären. Det är också ett tillfälle att ställa alla frågor man har kring skolan och utbildningen.

4. Ni har E-sport som tillval, vad får man göra då?
Genom att använda ett vetenskapligt förhållningssätt, e-sportanpassade metoder för mental- och spelträning, samt tydliga pedagogiska byggstenar, utbildar vi framtidens digitala atleter. Vi har valt att fokusera på ett spel, detta för att kunna ha en bättre och mer anpassad utbildning som i slutändan kommer ge ett bättre resultat för eleven. Det aktuella spelet är Counter Strike: Global Offensive.

Utbildningens tre fokusområden är fysisk träning, mental träning och spelträning.

5. Varför ska man söka till din skola? 
Praktiska Gymnasiet Örnsköldsvik är en liten skola med ett brett utbud av inriktningar. Många av inriktningarna är vi ensamma om att ha i kommunen, till exempel Övriga Hantverk: Hår- och Makeupstylist, Florist, Turism och Resor, Hotell och Konferens, Processteknik, Naturbruk, Djur, Bageri och Konditori. På skolan har vi engagerad personal, bra elevhälsovård, rymliga och ändamålsenliga lokaler och inte minst skolmat från Restaurang Richard Sångkock som slår det mesta.

Alla nyheter