
”Jag har fått anställning på företaget jag praktiserar på”
Felix
VVS
Vad kul att du vill börja på Praktiska Örebro! Här får du reda på mer om skolstarten i höst och vem du ska kontakta om du har frågor. Det finns också information för dig som vill söka eller byta till oss i sommar.
Vill du börja hos oss redan i augusti 2022?
Fyll i en intresseanmälan här så kontaktar vi dig så snart vi kan!
Nedan hittar du information om hur du gör för att söka till oss i sommar.
Jag vill byta till Praktiska Örebro.
Om du kommit in på en annan skola men vill byta till oss ska du kontakta Antagningsservice på telefonnummer 0771 – 550 720 (öppet mån-fre kl. 9-16). Du kan också läsa artikeln på BytaGymnasium.se för mer information.
Jag har inte sökt till gymnasiet.
Har du inte gjort ditt gymnasieval än och vill göra en sen ansökan till Praktiska Örebro måste du kontakta Antagningsservice på telefonnummer 0771 – 550 720 (öppet mån-fre kl. 9-16).
När tar skolan över antagningen?
Skolan tar över reservantagningen 15 september. Om du har frågor om reservantagningen ska du höra av dig till Annika Sennegård, kontaktuppgifter hittar du här.
Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har funderingar om skolan, programmen eller om du har några andra frågor. Vill du veta mer om oss får du gärna ringa eller maila till Annika Sennegård.
Kontaktuppgifter till Annika:
Tel: 072-40 26 422
annika.sennegard@praktiska.se
Den 16 augusti hälsar vi alla nytagna elever i årskurs ett välkomna!
Under första skoldagen är det upprop och du får träffa dina nya klasskompisar och lärare. Du kommer få all information som är bra att veta när du ska plugga hos oss. Under kommande dagar lär vi känna varandra genom olika gruppaktiviteter och du får lära dig skolans rutiner och hur du hittar i lokalerna. Efter det börjar lektionerna enligt schema.
Vi har precis flyttat till nya lokaler med moderna verkstäder. Du kommer att stå i startloppet för att lära dig ett nytt yrke, du lär känna nya människor och får nya kompisar. På Praktiska Gymnasiet Örebro har vi lärlingsutbildning, vilket innebär att du läser 50% inne på skolan och 50% ute på en arbetsplats. Vi ser fram emot att träffa dig och tillsammans starta resan mot ditt drömjobb!
Ingen vet bättre än våra elever! Läs våra elevberättelser och lär dig mer om Praktiska gymnasiet och våra program.
”Jag har fått anställning på företaget jag praktiserar på”
Felix
VVS
”Praktiken lockade mest”
Hilda
El och Energi
För att du ska kunna lära känna oss har vi skapat ett Digitalt öppet hus där vi samlat information om vår skola och våra program. Läs elevberättelser och kolla på filmer om Praktiska Gymnasiet Örebro!
Hos oss kan du ta studenten med både en yrkesexamen och möjligheten att plugga vidare!
Hos oss har du stora möjligheter till arbete efter examen. På programmet får du kunskap om miljö, säkerhet och hållbart byggande. Du får lära dig att planera och skapa från idé till färdigt arbete. Entreprenörskap är en viktig del i utbildningen och något du lär dig under hela programmet, oavsett vilken inriktning du väljer.
På El och energi blir ditt intresse ditt jobb. Programmet passar dig som är teknisk, gillar elektronik, siffror och att vara serviceinriktad. Du får bland annat lära dig att installera och sköta el-, energi- och vattensystem. Säkerheten är en viktig del i utbildningen, därför får du också läsa arbetsmiljöfrågor om hur du skyddar dig på jobbet och undviker skador
Fordons- och transportbranschen utvecklas hela tiden och kommer att ge dig många spännande utmaningar i arbetslivet. Du får lära dig allt ifrån tekniken i olika fordon till datahantering och problemlösning. Det är ett brett program där du får lära dig att vara serviceinriktad, bli van att arbeta i fordonsverkstad och med datorer och inte minst att arbeta med händerna.
Vill du använda händerna till att reparera och tillverka? Då är Industriteknik helt rätt utbildning för dig. Du lär dig om olika material, hur du arbetar med olika verktyg och metoder som exempelvis borrning, slipning och svarvning. Efter utbildningen har du en bra förståelse kring produktkvalitet, miljötänkande samt vad som är viktigt i en modern produktionsmiljö.
Introduktionsprogrammen finns till för att ge dig som saknar gymnasiebehörighet möjligheten att komma in på ett nationellt program eller att börja arbeta. Du kan läsa introduktionsprogram på alla våra skolor. Programinriktat val (IMV) och Yrkesintroduktion (IMY) går att läsa på de flesta av våra program och skolor. Kontakta skolans rektor för mer information om vad som gäller på din ort.
På programmet VVS och fastighet får du arbeta fritt och självständigt med den senaste tekniken. Du lär dig att underhålla fastigheter, tekniska anläggningar och system. Du får också kunskap i hur du sparar energi, är miljömedveten, undviker arbetsskador och i att ge god service till kunder.
Här hittar du alla datum du behöver ha koll på under sommarlovet.
Du får ditt slutgiltiga antagningsbesked till gymnasiet
Sista dagen att svara på ditt antagningsbesked
Skolan tar över reservantagningen
Vi använder cookies för att mäta trafiken på hemsidan och för statistik. Informationen som samlas in är anonym.