Läs om vår hantering av Covid-19.

[wpdreams_ajaxsearchlite]

Välkommen till Praktiska Örebro!

Vad kul att du vill börja på Praktiska Örebro! Här får du reda på mer om skolstarten i höst och vem du ska kontakta om du har frågor. Det finns också information för dig som vill söka eller byta till oss i sommar.

Vill du ha en kvalitativ utbildning som leder till jobb? På Praktiska Gymnasiet Örebro ger vi dig de teoretiska kunskaperna du behöver och chansen att pröva och öva på ditt yrke innan du går ut på APL (arbetsplatsförlagt lärande).  Hos oss kan du gå ut med både en yrkesexamen och ha möjlighet för fortsatta studier.

Välkommen till den lilla skolan med den stora gemenskapen!

 

Kille med skyddsutrustning svetsar

Högt söktryck till våra utbildningar!

Vill du börja hos oss redan i augusti 2020?
Vänligen kontakta gymnasieantagningen för att säkra din reservplats. Nedan hittar du information om hur du gör för att söka till oss i sommar.

Jag vill byta till Praktiska Örebro.
Om du kommit in på en annan skola men vill byta till oss ska du kontakta gymnasieantagningen Örebro kommun.
Du kan också läsa artikeln på BytaGymnasium.se för mer information.

Jag har inte sökt till gymnasiet.
Har du inte gjort ditt gymnasieval än och vill göra en sen ansökan till Praktiska Örebro måste du kontakta gymnasieantagningen Örebro kommun.

Kontakta oss i sommar?

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har funderingar om skolanprogrammen eller om du har några andra frågor. Tveka inte utan ring till vår rektor Caroline Schreiber.

Rektor
Caroline Schreiber
Tel: 070-190 61 12
Caroline Schreibere

 

Hur är det att plugga

på Praktiska?

Ingen vet bättre än våra elever! Läs våra elevberättelser och lär dig mer om Praktiska gymnasiet och våra program.

Skolstart hösten 2020

Den 17 augusti börjar skolan för våra nya antagna elever.

Första dagen har vi upprop och vi börjar redan andra dagen med ordinarie schema.

Här hittar du våra läsårstider

Elever och lärare i fordonsverkstad

Kolla in våra program

Hos oss kan du ta studenten med både en yrkesexamen och möjligheten att plugga vidare!

Bygg och anläggning

Hos oss har du stora möjligheter till arbete efter examen. På programmet får du kunskap om miljö, säkerhet och hållbart byggande. Du får lära dig att planera och skapa från idé till färdigt arbete. Entreprenörskap är en viktig del i utbildningen och något du lär dig under hela programmet, oavsett vilken inriktning du väljer.

El och Energi

På El och energi blir ditt intresse ditt jobb. Programmet passar dig som är teknisk, gillar elektronik, siffror och att vara serviceinriktad. Du får bland annat lära dig att installera och sköta el-, energi- och vattensystem. Säkerheten är en viktig del i utbildningen, därför får du också läsa arbetsmiljöfrågor om hur du skyddar dig på jobbet och undviker skador

Fordon och Transport

Fordon- och transportbranschen utvecklas hela tiden och kommer att ge dig många spännande utmaningar i arbetslivet. Du får lära dig allt ifrån tekniken i olika fordon till datahantering och problemlösning. Det är ett brett program där du får lära dig att vara serviceinriktad, bli van att arbeta i fordonsverkstad och med datorer och inte minst att arbeta med händerna.

Industriteknik

Vill du använda händerna till att reparera och tillverka? Då är Industriteknik helt rätt utbildning för dig. Du lär dig om olika material, hur du arbetar med olika verktyg och metoder som exempelvis borrning, slipning och svarvning. Efter utbildningen har du en bra förståelse kring produktkvalitet, miljötänkande samt vad som är viktigt i en modern produktionsmiljö.

Introduktionsprogram

Introduktionsprogrammen finns till för att ge dig som saknar gymnasiebehörighet möjligheten att komma in på ett nationellt program eller att börja arbeta. Du kan läsa introduktionsprogrammen på alla våra skolor. Programinriktat val (IMV) och Yrkesintroduktion (IMY) går att läsa på de flesta av våra program och skolor. Kontakta skolans rektor för mer information om vad som gäller på din ort.

VVS och Fastighet

På programmet VVS och fastighet får du arbeta fritt och självständigt med den senaste tekniken. Du lär dig att underhålla fastigheter, tekniska anläggningar och system. Du får också kunskap i hur du sparar energi, är miljömedveten, undviker arbetsskador och i att ge god service till kunder.

Viktiga datum i sommar

Här hittar du alla datum du behöver ha koll på under sommarlovet.

1
juli

Du får ditt slutgiltiga antagningsbesked till gymnasiet

31
juli

Sista dagen att svara på ditt antagningsbesked

6
augusti

Reservantagningen startar