[wpdreams_ajaxsearchlite]

Praktiska Gymnasiet investerar i yrkesprogrammen

Praktiska Gymnasiets skolor fortsätter att investera i bättre och modernare lokaler för sina yrkesgymnasier. Praktiska Örebro, Praktiska Luleå och Praktiska Karlstad är några av skolorna flyttar till nyrenoverade skollokaler.

Ny adress för Praktiska Gymnasiet Örebro

Inför nästa läsår flyttar Praktiska Gymnasiet i Örebro till nya skollokaler på Hagagatan 51. Lokalerna renoveras och anpassas efter skolans framtida behov. Eleverna kommer att få nya moderna verkstäder, flera lektionssalar och grupprum. Den nya adressen har dessutom bättre läge för såväl cykel bil och buss som kommer att göra det enklare för elever och medarbetare att ta sig till skolan.

– Nu får vi plats för att växa och utveckla våra viktiga yrkesprogram som så många branscher efterfrågar, säger Caroline Schreiber, rektor för Praktiska Örebro.

Du kan läsa mer om Örebros nya lokaler här! Vill du vet mer om skolan är du alltid välkommen på digitalt öppet. Klicka på knappen här under för att komma till Praktiska Karlstads digitala öppet hus.

Tre steg till nya gymnasielokaler i Karlstad

På Praktiska Gymnasiet i Karlstad planerar man att i tre steg utveckla skolans lokaler. Första etappen är klar och man har flyttat in på skolans nya våningsplan på 1500 kvadratmeter. I februari 2021 startar andra etappen där plan fyra i fastigheten renoveras. Här finns nya teorisalar, ett elevcafé, el-labb, ett större bibliotek samt ett metodrum för eleverna på Vård och omsorgsprogrammet.

I sommar startar tredje etappen där en verkstadslokal i närområdet kommer att byggas om för att skapa moderna yrkeslokaler för eleverna på Bygg- och anläggningsprogrammet, Fordonsprogrammet och Industriprogrammet.

– Vi vill skicka en tydlig signal till eleverna att vi satsar på dem och på deras yrken, säger Tobias Ejdeholm, rektor på Praktiska Karlstad.

Du kan läsa ännu mer om Praktiska Karlstads nya gymnasielokaler här! Vill du vet mer om skolan och programmen? Klicka dig vidare på knappen nedan för att komma till skolans  digitala öppet hus.

Praktiska Luleå får plats att växa

Till sommaren flyttar Praktiska Luleå till nyrenoverade skollokaler. Den nya adressen blir Ålgatan i centrala Luleå. Flytten innebär att gymnasiet nya lektionssalar och moderna verkstäder, helt anpassade efter skolans nio olika yrkesinriktningar. För rektor Fredrik Carlsson innebär det att gymnasiet i Luleå får plats att växa och starta nya utbildningar.

– Vi kommer fortsätta att vara den lilla gymnasieskolan där eleverna blir sedda och trivs, säger Fredrik Carlsson, rektor Praktiska Gymnasiet Luleå.

Vill du vet mer? På praktiska Gymnasiet i Luleås nyhetssida kan du läsa mer om de nya lokalerna. Vill du vet mer om skolan och programmen är du alltid välkommen på digitalt öppet hus. Snabbaste vägen dit är knappen här under.

Alla nyheter