Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

[wpdreams_ajaxsearchlite]

Gymnasial lärlingsanställning det bästa av två världar

Du som elev har arbetsplatsen som din skola där du gör minst hälften av tiden under din gymnasieutbildning och du får lön under tiden.

Som arbetsgivare och företagare har du chans att säkra successionen när du om tre år kommer att ha en fullärd ny medarbetare.

Som gymnasial lärlingsanställd läser du samma kurser och har samma gymnasiemål som på ett traditionellt yrkesprogram. Den stora skillnaden är att du är anställd på en arbetsplats, och får lön under din utbildning. Du har en handledare som du följer och arbetar med på arbetsplatsen.

Anställningsform

Vid en lärlingsanställning ska ett lärlingskontrakt upprättas mellan elev, vårdnadshavare (för elev under 18 år), arbetsplats och skola. Lagen om gymnasial lärlingsanställning SFS 2014:421 reglerar anställningsförhållanden.

En lärlingselev är visstidsanställd på arbetsplatsen, och innehar därmed samma rättigheter och skyldigheter som övriga visstidsanställda, med undantag för LAS och semester.

Vill du veta mer om Gymnasial lärling (GLA)? Kontakta rektor på den skola du är intresserad av eller maila larling@praktiska.se

Elev och lärare i bageri