Läs om vår hantering av Covid-19.

[wpdreams_ajaxsearchlite]
Två killar gör high-five i bygghall

Stor chans till jobb direkt efter studenten

Vill du ha ett jobb efter gymnasiet? Då Praktiska Gymnasiet Uppsala något för dig. ”Tycker du om att arbeta praktiskt med ett aktivt arbete är någon av våra utbildningar som gjorda för dig” säger Sofi Westerin, rektor på skolan.

Hur lätt är det att få jobb inom era utbildningar efter studenten?

Som arbetsmarknaden ser ut just i Uppsala med omnejd är det ganska enkelt att få ett jobb efter studenten dvs om du har tagit en examen och om du under utbildningen har tagit tillvara de kontakter med arbetslivet du har fått från skolan.

Vad innebär det att ha APL?

En stor del av utbildningen är förlagd till en arbetsplats där eleverna får lära sig sitt yrke ute i verkligheten, borta från skolans teoretiska uppgifter och praktiska övningar. Den största skillnaden, förutom att alla arbetsuppgifter är på riktigt, är att anpassa sig och lära sig om hur arbetslivet fungerar. Det kan handla om att förhålla sig till nya arbetstider, träna den sociala förmågan, lära sig hur arbetet är organiserat beroende på storleken på företaget mm. Våra lärare har kontinuerlig kontakt med elevernas handledare och kommer på några besök för att stämma av vad eleverna lär sig och hur handledaren kan utmana eleverna med svårare/nya arbetsuppgifter.

Behöver man några förkunskaper inom yrket man vill utbilda sig till?

Du behöver inga förkunskaper utan här får du lära dig allting från början.

Hur är sammanhållningen på skolan?

När eleverna börjar i åk 1 gör vi flera aktiviteter för att alla elever ska lära känna sin klass och för att skapa grupptillhörighet. Vi har även aktiviteter tillsammans med alla elever i åk 1, från andra program. Under året genomförs en några olika klasstävlingar.

Varför ska man söka till din skola?

Praktiska Gymnasiet är för dig som vill ha ett arbete efter gymnasiet, stor del av utbildningen handlar om att förbereda dig för det. Skolan passar också dig som gillar det mindre formatet där du har nära kontakt med dina lärare. Tycker du om att arbeta praktiskt med ett aktivt arbete är någon av våra utbildningar som gjorda för dig. Personalen på skolan arbetar mycket, tillsammans med eleverna, med värdegrundsfrågor och att våga utmana värderingar och kulturer som eleverna möter ute på sin APL.

Alla nyheter