[wpdreams_ajaxsearchlite]
Fem elever på Praktiska Gymnasiet som går nerför en gata i solen

Hur är det att plugga på Praktiska Gymnasiet?

Vi kontaktade några av våra elever runt om i Sverige för att få reda på hur det egentligen är att plugga på Praktiska Gymnasiet. Vi passade även på att fråga vad de tycker om sin APL och möjligheten att åka på utlandspraktik.

Vad tycker ni om Praktiska Gymnasiet?

Skolan är perfekt för mig, alla är snälla och hjälper dig. Lärarna hjälper dig att lyckas, de är snälla och roliga! Det finns möjlighet till extra studiehjälp om du behöver. Det här belsutet att börja på Praktiska har gjort stor skillnad för mitt liv. Och klassen är jättekul!
Sadaq, elev på Praktiska Gymnasiet Malmö Norra.

Jag tycker skolan är bra! Jag har många bra lärare som är engagerade i mitt arbete och som tar initiativ för att driva och motivera oss elever till att göra vårt bästa. Det är skönt att få fokusera på lektionerna och göra något man tycker är roligt. Det är också väldigt kul att få samarbeta med klasskompisar i olika projekt.
Joel, elev på Praktiska Gymnasiet Luleå.

Jag är så glad att jag valde just Praktiska Gymnasiet! Det jag gillar med Praktiska är att lärarna verkligen tar hand om en och ser till att man ska klara allting. De ger sig inte förrän man har nått sina mål och fått godkänt i alla ämnen. Det är alltid god stämning i klassen och alla mina klasskompisar är snälla och härliga.
Tilde, elev på Praktiska Gymnasiet Uppsala

Bild av tre elever som pluggar på Praktiska Gymnasiet

Sadaq, Joel och Tilde

Hur är det att vara ute på APL (praktik)?

APL:en är rolig och lärorik. Jag har även fått möjlighet att göra utlandspraktik, i 3 veckor var jag på ett transportbolag i Vicenza i Italien. Jag hade inte varit i Italien innan så det var verkligen en upplevelse! Vi var fyra elever från skolan som åkte tillsammans, alla från olika program.
Sadaq, elev på Praktiska Gymnasiet Malmö Norra.

Det känns bra att få göra mycket praktik och inte enbart teoretiska uppgifter. Det är väldigt varierat vad jag får för uppgifter på min APL, min handledare är bra på att involvera mig och han litar på att jag klarar av uppgifterna. Jag kommer att ansöka om att få göra utlandspraktik nu i tvåan.
Joel, elev på Praktiska Gymnasiet Luleå.

Jag ÄLSKAR praktiken, den gör att jag får så mycket bra arbetsmöjligheter! Och jag känner mig verkligen som en i gänget, jag får vara med på AW:s, kick-offs, konferenser och annat roligt som teamet hittar på. Det känns verkligen speciellt att man har en sån här lång och gedigen praktikperiod, det är nästan som att jag åker till mitt jobb varje dag. Det bästa med APL:en har varit känslan av att bli tagen som en riktig medarbetare och bli medräknad som en i gänget.
Tilde, elev på Praktiska Gymnasiet Uppsala

Ikon för hotell och turismprogrammet

Vill du också läsa på Praktiska Gymnasiet?

Klicka på knappen så hittar du alla städer där Praktiska Gymnasiet finns, välj det gymnasium du är intresserad utav ⇣

Alla nyheter